• Startdatum:
 • 14 oktober 2020
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Rechtsgebied:
 • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 3
 • HQ:
 • 3

Online verdiepingscursus Wwft
Een verdiepende cursus over de werking van de anti-witwaswetgeving (Wwft) voor advocaten, notarissen en belastingadviseurs.

Inhoud verdiepingscursus Wwft
In de ‘Online Verdiepingscursus WWFT’ leren deelnemers hoe ze de Wwft in de praktijk moeten toepassen en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. Na afloop van deze cursus zijn deelnemers goed op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor henzelf en voor hun kantoor en zijn zij in staat om te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties er een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden. De docent, Arnaud Booij, zal daarbij veel praktijkcases bespreken. Na afloop zal de praktijkkennis worden getoetst door middel van een Wwft-quiz door middel van maximaal 5 vragen.

Alle opgedane kennis is direct toepasbaar in uw beroepspraktijk! Uiteraard zullen alle laatste actualiteiten worden behandeld.

Over de Wwft
De NOvA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte worden gehouden van de anti-witwaswetgeving (Wwft: Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme) en daarvoor een cursus moeten volgen. Als poortwachter is ook een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden. Advocaten denken vaak dat ze in het geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist! Dit geldt ook voor notarissen en belastingadviseurs. Elke medewerker van deze kantoren moet volgens de Wwft geschoold worden. Elk kantoor moet een Wwft-beleid opstellen. Bovendien moet elke organisatie iemand hebben aangewezen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het Wwft-beleid. 

Vereiste kennis
Voor deelname aan dit webinar is vereist dat kandidaten beschikken over actuele basiskennis Wwft of voorafgaand aan dit webinar onze online basiscursus Wwft hebben gevolgd.

Doelgroep
De verdiepende Wwft-cursus is een must om te volgen voor advocaten, notarissen en belastingadviseurs, die Wwft-diensten verlenen, of voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de Wwft en voor personen die de compliance-functie uitoefenen die meer verdieping zoeken.

Toegang tot de webinar
De webinar - Verdiepingscursus Wwft 2020 vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (Google Chrome of Firefox). 

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar - Verdiepingscursus Wwft 2020 wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar - Verdiepingscursus Wwft 2020 toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Woensdag 14 oktober van 13:30 tot 16:30 uur.

mr. dr. J.A. Booij docent Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. J.A. Booij
...


Het webinar - Verdiepingscursus Wwft 2020 vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.
 
Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 150,00 (vrij van BTW)