• Startdatum:
 • 3 november 2020
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Rechtsgebied:
 • Financieel recht, Ondernemingsrecht, Straf(proces)recht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 4
 • HQ:
 • 4

Actualiteitencursus Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)

Volg de Wwft cursus voor advocaten bij Juridisch PAO Leiden.

Inhoud Wwft cursus
In deze actualiteitencursus Wwft leren de deelnemers hoe ze de Wwft in de praktijk moeten toepassen en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. De docent, Arnaud Booij, zal daarbij veel praktijkcases bespreken. In het laatste uur zal de praktijkkennis worden getoetst door middel van een Wwft-quiz.

Na deze Wwft cursus zijn de deelnemers goed op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor henzelf en voor hun kantoor en zijn zij in staat om te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties er een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden.

De Wwft cursus is met name een must voor advocaten die in een corporate transactiepraktijk werken of in de vastgoedpraktijk of voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de Wwft en voor personen die de compliancefunctie uitoefenen.

Alle opgedane kennis is direct toepasbaar in uw beroepspraktijk! Uiteraard zullen alle laatste actualiteiten worden behandeld.

Kennistips: Online cursussen Wwft

Op 8 oktober van 13.30 - 15.30 uur organiseren wij een online basiscursus Wwft. Dhr. Booij praat u bij over de hoofdlijnen van een Wwft-beleid.

Op 14 oktober van 13.30 - 16.30 uur gaat dhr. Booij in de online verdiepingscursus Wwft verder in op de Wwft. U leert hoe u de Wwft in de praktijk moeten toepassen en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. Voor deelname aan deze verdiepingscursus is vereist dat kandidaten beschikken over actuele basiskennis betreft de Wwft of voorafgaand aan dit webinar onze online basiscursus Wwft op 8 oktober hebben gevolgd.

NOvA vereisten
De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte worden gehouden van de anti-witwaswetgeving (Wwft) en daarvoor een cursus moeten volgen. Als poortwachter is ook een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden.

Advocaten denken vaak dat ze in het geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist!


 

12.00 uur: Ontvangst met koffie en thee                                                                         
12.30 uur: College
14.30 uur: Pauze
14.45 uur: College
16.45 uur: Einde
mr. dr. J.A. Booij docent Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. J.A. Booij
...
Oude Sterrewacht

Sterrenwachtlaan 11, 2311 GW LEIDEN


Onze cursuslocatie voldoet aan de gestelde coronamaatregelen van het RIVM en de Universiteit Leiden. We houden als cursist, spreker en medewerker 1,5 m afstand voor, tijdens en na de bijeenkomst, tijdens de lunch en breaks.

Op onze (externe) cursuslocaties nemen wij extra hygiënemaatregelen en maken op frequente tijdstippen schoon. U bent van harte welkom bij een van onze fysieke cursussen en opleidingen.

Mochten wij genoodzaakt zijn de bijeenkomsten niet op locatie aan te bieden, dan zullen we deze alsnog online aanbieden en u daarover informeren.

Onze onderwijsbijeenkomsten zullen dit najaar op kleine schaal plaatsvinden. Daarom geldt een maximum aantal deelnemers waaraan wij ons strict moeten houden.

Bekijk de updates van de Universiteit Leiden en onze veelgestelde vragen over postacademisch onderwijs op locatie.

€ 325,00  (vrij van btw) inclusief consumpties en digitaal cursusmateriaal