Coronamaatregelen JPAO Leiden

Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw inschrijving voor een postacademische opleidingsbijeenkomst bij Juridisch PAO Leiden ten tijde van deze coronacrisis. Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen over onderwijs op locatie, het volgen van een webinar of online cursus, over het annuleren van uw inschrijving en de betaling.

Wanneer uw vraag er niet bij staan of heeft u een specifieke vraag aangaande uw inschrijving, neem dan contact met ons op: pao@law.leidenuniv.nl

Wij hopen u snel weer online of op locatie te mogen verwelkomen bij een van onze postacademische cursussen en opleidingen. 

Update: Lockdown vanaf 15 december 2020

In Nederland is er sinds 15 december 2020 door het kabinet een ‘lockdown’ periode aangekondigd van 15 december 2020 tot 15 maart 2021. Het Juridisch PAO Leiden zal in ieder geval tot nader orde geen onderwijs op locatie organiseren. Van lopende ‘op locatie’ opleidingen zullen de bijeenkomsten tijdens deze periode online aangeboden worden, u heeft daar als deelnemer bericht over ontvangen op welke wijze dat gaat.

Onderwijs op locatie

Q: Wordt er weer postacademisch onderwijs op locatie gegeven?

We zijn hierin afhankelijk van het besluit van de Nederlandse overheid en de Universiteit Leiden. Wanneer we weer onderwijsbijeenkomsten op locatie organiseren, voldoet de locatie altijd aan de richtlijnen van het RIVM en de Universiteit Leiden: de gezondheid van u en onze docenten staat altijd voorop.

U kunt dus met een gerust hart een cursus bij JPAO Leiden volgen. Mochten wij door een aanpassing in de landelijke maatregelen van het RIVM en/of de Universiteit Leiden genoodzaakt zijn de bijeenkomsten niet op locatie aan te bieden, dan zullen we dit alsnog online aanbieden en u daarover informeren.

Deelname aan een cursus of opleiding vanuit huis

Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomsten op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de cursus of opleiding. Ook kunt u live vragen stellen aan de docent(en). Wenst u via een live verbinding deel te nemen aan de bijeenkomst, neemt u dan tijdig contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kaiserzaal met aangepaste opstelling

De Kaiserzaal is "corona proof" opgesteld. Deelnemers en docenten houden 1,5 meter afstand

Bekijk de updates vanuit de Universiteit Leiden over het corona-virus.

Voorzorgsmaatregelen Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden volgt de aanbevelingen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en volgt de informatie van vergelijkbare instituten in het buitenland. Alle gebouwen zijn met instructies, schermen en extra hygiënemaatregelen aangepast om een veilig verblijf mogelijk te maken. Overal geldt de norm van 1,5 meter afstand. In alle ruimtes geldt een aangepaste maximumcapaciteit. Er zijn looproutes aangegeven. We houden als cursist, spreker en medewerker 1,5 meter afstand voor, tijdens en na de bijeenkomst, tijdens de lunch en breaks. Op onze (externe) cursuslocaties nemen wij extra hygiënemaatregelen en maken op frequente tijdstippen schoon.  

Looproute trap 
In alle universitaire gebouwen zijn looproutes aangegeven

Lounge JPAO corona maatregelen

Beperkte plekken in de JPAO lounge

Maximaal aantal personen in een zaal

Per ruimte geldt een maximale ruimtecapaciteit waar we ons strikt aan houden

Eenrichtingsverkeer

Er geldt eenrichtingsverkeer in de Oude Sterrewacht

Naar onze cursuslocatie? Doe eerst de coronacheck!

Komt u binnenkort naar onze cursuslocatie? Doe dan eerst de Corona check. Beantwoord de vragen van de onderstaande checklist, om te zien of u naar onze cursuslocatie mag komen. Neemt u zo spoedig mogelijk contact met ons op en blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houdt u uw medecursisten en sprekers gezond en onze cursuslocatie geopend

In alle universiteitsgebouwen zijn mondkapjes verplicht voor iedereen die er rondloopt. Het dragen van mondkapjes tijdens de onderwijsbijeenkomst is niet verplicht. Indien u een mondkapje wil dragen in het college bent u vrij om dit te doen;

Het maximaal aantal deelnemers per zaal staat aangegeven op de deur. Dit aantal is gebaseerd op de 1,5 meter norm. Merendeel van het postacademisch onderwijs dat op locatie zal plaatsvinden, zal maximaal 25 deelnemers omvatten;

De ventilatie van de collegezalen in de universiteit en op onze externe cursuslocaties is in orde;

Ook in de lounges voor tussentijdse breaks is 1,5 m afstand gewaarborgd of zijn er extra break-out ruimtes ingericht op aanwijzen van de aanwezige gastheer of gastvrouw;

Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar, vooral tijdens pauzes;

Volg de aanwijzingen van de gastheer/gastvrouw op;

Kom niet te lang voor aanvang van de opleidingsbijeenkomst al naar de cursuslocatie toe en verlaat het gebouw zo snel mogelijk na afloop;

Reizen in het openbaar vervoer, voor het volgen van onderwijs blijft mogelijk en valt in de categorie ‘Noodzakelijke reizen’.

Bekijk meer informatie over de voorzorgsmaatregelen

Webinar aanbod

Ook dit voorjaar willen wij u via een online te volgen webinar van juridische kennis voorzien. Welk inspirerend webinar wilt u binnenkort volgen? Bekijk ons actuele aanbod webinars. Onze webinars gaan over actuele onderwerpen (waaronder over de juridische gevolgen van de corona-crisis) en tellen mee voor uw PO-Certificering.

Een webinar of online cursus volgen

Q: Waar vind ik het actuele (online) cursusaanbod van JPAO Leiden?

Ons actuele (online) cursusaanbod vindt u op deze pagina.

Per cursus of opleiding staat onder 'locatie' vermeld in welke vorm dit plaatsvindt: op locatie, online of combinatie van beide vormen.

Q: Via welk programma kan ik het webinar volgen?

De webinars van JPAO vinden plaats in Kaltura Live Room, new row. Dit is een beveiligd web-based programma van de Universiteit Leiden. 

U hoeft geen software te downloaden om deel te nemen aan een webinar of online cursus.

Kaltura Live Room werkt goed op uw desktop of laptop in Google Chrome. Probeert u het dus liever niet via Safari of een andere browser! Wilt u toch via uw iPhone / iPad de sessie bijwonen, raadpleeg dan de systeemeisen om toegang te geven. Controleer of de instellingen van de luidsprekers op uw device goed staan: soms moet u toestemming geven voor het gebruik van audio en video.

Q: Kan ik een webinar of online cursus na afloop terugkijken?

Onze webinars en online cursussen worden opgenomen. U ontvangt enkele dagen na afloop per mail een link naar de opname. De opname blijft voor u beschikbaar om terug te kijken op een moment dat het u uitkomt.

In sommige gevallen is het, gezien de interactiviteit tijdens een webinar of cursus of vanuit privacy-oogpunt, niet mogelijk om de online sessie op te nemen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij attenderen u erop dat het is niet toegestaan om zelf beeld en/of geluidsopnames van een webinar of cursus te maken!

Q: Waar vind ik de instructies voor toegang tot een webinar of online cursus?

De instructie voor toegang tot de digitale ontmoetingsruimte wordt enkele dagen voor aanvang per e-mail toegestuurd. Ook ontvangt u op de dag zelf een reminder met de instructie.

Heeft u geen mail met instructie ontvangen? Check dan uw spambox.

Het instructiedocument is ook te vinden op Mijn Juridisch PAO onder 'Mijn inschrijvingen', 'Documenten'. 

Q: Hoe kan ik inloggen in Mijn Juridisch PAO?

Inloggen in Mijn Juridisch PAO is mogelijk met het e-mailadres en het door u gekozen wachtwoord dat u heeft aangemaakt bij uw inschrijving.

Het is altijd mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te maken. Maak een nieuw wachtwoord aan.

Q: Hoe log ik in in de digitale ontmoetingsruimte?

In het instructiedocument staat een link naar de digitale ontmoetingsplaats, Kaltura Live Room, met een bijbehorend wachtwoord.

U kopieert en plakt de link in uw webbrowser (Google Chrome) en de Live Room opent. Vervolgens vult u uw naam of nickname en e-mailadres in. Het is belangrijk om uw e-mailadres in te vullen, zodat wij na-afloop het PO-certificaat naar u kunnen toesturen. Daarna vult het wachtwoord in dat in het instructie document staat. U wordt automatisch in de Live Room toegevoegd. 

Het is niet toegestaan om de toegangslink van het webinar/cursus te delen met derden!

Q: Ik heb tijdens het webinar problemen met mijn audio-of videoverbinding

Een aantal tips om uw audio- of videoverbinding te herstellen:

  • Log uit en log opnieuw in
  • Klik niet op de toegangslink, maar kopieer en plak deze in uw webbrowser (Google Chrome)
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (bijvoorbeeld van computer naar telefoon/tablet of andersom)
  • Controleer uw internetverbinding: streaming via Kaltura Live Room vereist een stabiele internetverbinding!
  • Controleer uw browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Google Chrome
  • Controleer de systeem-instellingen van uw device: Geeft u toestemming voor het afspelen van geluid via een internetbrowser?
  • Nog steeds problemen? Overweeg om het webinar op een later moment terug te kijken. 

Bekijk nog meer tips over Kaltura Live Room.

Q: Kan ik vragen stellen aan de docent?

U kunt tijdens het webinar vragen stellen aan de docent via de chat. Er is altijd een moderator aanwezig die de docent op vaste momenten zal attenderen op een vragenronde. De docent zal proberen tijdens het webinar enkele vragen te beantwoorden.

PO-punten

Q: Wanneer ontvang ik mijn certificaat voor PO-punten?

Om PO-punten te verdienen, dient de deelnemer na het webinar de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van deze antwoorden wordt bepaald of de deelnemer recht heeft op PO-punten. Het certificaat wordt binnen vijf werkdagen verstuurd per mail verstuurd naar de deelnemer. 

Indien u een meerdaagse online cursus of opleiding volgt, ontvangt u het certificaat van deelname na de laatste bijeenkomst.

Q: Ik wil weten of ik mijn PO-punt heb behaald

Indien u voldoende vragen juist heeft beantwoord, heeft u een certificaat verdiend. Het certificaat ontvangt u binnen vijf werkdagen per mail. Deelnemers die tijdens het webinar de toets niet gehaald hebben, ontvangen daarover binnen enkele dagen per mail een bericht.

Indien u na vijf werkdagen geen bericht van ons heeft ontvangen, kunt u ons een mail sturen: pao@law.leidenuniv.nl 

Q: Ik heb de toetsvragen na het webinar onvoldoende beantwoord, mag ik herkansen?

Het is mogelijk om de toets te herkansen in de digitale leeromgeving.

Q: Ik heb de toetsvragen nog niet beantwoord. Is dit nog mogelijk?

Het is mogelijk om de toetsvragen naderhand in te vullen. Dit kan in de digitale leeromgeving.

De opname van het webinar kunt u gebruiken om de toetsvragen nogmaals te beantwoorden.

Q: Ik kijk het webinar terug en wil ook PO-punten behalen, is dat mogelijk?

Ja zeker. Bekijk het webinar terug via de toegangslink die u krijgt toegestuurd en beantwoord de toetsvragen in de digitale leeromgeving.

Annulering & betaling

Q: Hoe annuleer ik mijn inschrijving?

Een inschrijving kan geannuleerd worden door een e-mail te sturen aan pao@law.leidenuniv.nl 

Q: Op welk termijn krijg ik bij annulering van een cursus mijn geld gerestitueerd? 

Zie onze Algemene voorwaarden wanneer restitutie mogelijk is: Annulering door deelnemer en Annulering door het Juridisch PAO Leiden. Doorgaans is de termijn van restitutie gemiddeld 2 weken.

Q: De factuur moet ingediend worden als e-factuur hoe maak ik dit kenbaar? 

Specifieke factuureisen graag doorgeven via een e-mail aan pao@law.leidenuniv.nl

Q: Om de factuur betaalbaar te stellen binnen mijn organisatie dient er ordernummer op de factuur te staan, hoe kan ik dit doorgeven?

Tijdens het inschrijfproces kunt u een kenmerk vermelden bij de factuurgegevens. Het is dus van belang dit ordernummer bij de hand te hebben tijdens het inschrijven omdat u de factuur direct ontvangt na de inschrijving.

Contact

Q: Hoe kan ik JPAO Leiden bereiken?

Vanwege de corona-crisis werken alle medewerkers van Juridisch PAO Leiden tot nader orde vanuit huis. Wij zijn te bereiken per e-mail via: pao@law.leidenuniv.nl en telefonisch: 071-5278666.