Oude Sterrewacht Juridisch PAO Leiden

Ontwikkelingen Corona virus

Geen fysieke postacademische onderwijs-bijeenkomsten tot 1 september 2020!
Wij vinden het ontzettend spijtig om deze maatregel met u te moeten meedelen, maar de gezondheid van u en onze samenleving gaat boven alles! 

Graag willen wij u de komende periode van dienst zijn en u van juridische kennis blijven voorzien. Bekijk ons aanbod online webinars in diverse rechtsgebieden. Webinars die ook nog mee kunnen tellen voor uw PO-Certificering.

Wij zijn tot nader bericht alleen via e-mail bereikbaar 
pao@law.leidenuniv.nl

--

Het Leids Juridisch PAO verzorgt jaarlijks circa 200 juridische cursussen die gericht zijn op advocatuur, notariaat, zittende en staande magistratuur, en bedrijfs- en overheidsjuristen. Jaarlijks verwelkomen wij ruim 2.500 cursisten. De cursussen worden gedoceerd door een mix van onze Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk.

Praktijkjuristen kunnen niet meer zonder na- en bijscholing, het is "lifelong learning". Postacademisch onderwijs aan de Leidse Rechtenfaculteit biedt u als juridische professional de mogelijkheid te kiezen uit een ruim scala aan kwalitatief hoogwaardige cursussen, verzorgd door topdocenten uit wetenschap en praktijk.

Het Leidse juridische postacademisch opleidingsaanbod kenmerkt zich in het algemeen door een ruim aanbod aan korte (opfris)cursussen in vrijwel alle rechtsgebieden – veelal op ‘spitsuurtijden’, alsook diverse specialisatietrajecten (halfjaartrajecten met een afsluitend examen). De focus ligt op blended onderwijsvormen, dat wil zeggen dat het klassieke live contactonderwijs ondersteund wordt met digitale onderwijsvormen in de digitale leeromgeving.

Het even kunnen ‘ontvluchten’ van het drukke kantoor in een inspirerende leeromgeving aan de Universiteit Leiden, zoals de Leidse Sterrewacht of het Academiegebouw, maken dat deelnemers graag naar Leiden komen. Deelnemers waarderen ook het ‘sparring’-/netwerkmoment met deelnemers en onze Leidse wetenschappers en gastdocenten.

Stevige band met alumni en onderwijsprijs Juridisch PAO

Met de organisatie van het jaarlijkse netwerk-evenement Leiden Revisited hebben wij een stevige band met de alumni van de Leidse Rechtenfaculteit. Circa 250-325 alumni bezoeken de unieke oude Leidse Sterrewacht en kiezen daarbij een van de sessies van vrijwel alle grote rechtsgebieden die de faculteit vertegenwoordigt. Zo wordt de band met onze alumni en onze faculteit stevig benadrukt.

Leidse Alumni korting

Als alumnus van de Universiteit Leiden ontvangt u bovendien 10% korting op ons cursusaanbod. Geeft u duidelijk bij uw aanmelding aan dat u alumnus bent. Deze korting is bij vervanging niet overdraagbaar.

​Oude Sterrewacht

Juridisch PAO Leiden is gevestigd in de Oude Sterrewacht. De Leidse Oude Sterrewacht is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld. Na een grote restauratie in 2011 is de Oude Sterrewacht weer teruggebracht in de staat van voor 1924. Sinds 1633 gebruikt de Universiteit Leiden de verschillende ruimtes voor onderwijs aan studenten. tegenwoordig blinken de vernieuwde zinken koepels weer in het zonlicht. Studenten Sterrenkunde volgen hier hun practicumonderwijs.