Online juridische webinars, aanbod JPAO Leiden

Juridisch PAO Leiden biedt de komende periode verschillende online juridische webinars aan. Vanwege de coronacrisis zullen er tot 1 september 2020 geen fysieke postacademische onderwijs-bijeenkomsten plaatsvinden. Graag willen wij u de komende periode van dienst zijn en u van juridische kennis voorzien. Bekijk op deze pagina ons aanbod aan online webinars in diverse rechtsgebieden. Webinars die ook nog mee kunnen tellen voor uw PO-Certificering.

Waarom een online juridisch webinar volgen bij Juridisch PAO Leiden?

  • Houd uw kennis up to date
  • Gemakkelijk te volgen vanaf uw werkplek of huis
  • Geen installatie van software nodig voor het bekijken van een webinar
  • Topdocenten bespreken actuele onderwerpen
  • Ruimte om vragen te stellen tijdens het webinar
  • Een aantal van onze webinars kunt u, bij inschrijving, nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt

Aanbod juridische online webinars

Webinar: Tax Integrity

Datum: 26 mei, 10.00 – 11.00 uur
Spreker: mr. dr. A. Booij

Arnaud Booij gaat in dit gratis webinar in op de vraag wat het thema “Tax Integrity” betekent voor financiële instellingen, juridische en fiscale dienstverleners. Daarnaast geeft hij illustraties van maatregelen die betrokken instellingen en bedrijven kunnen nemen om deze risico’s te beheersen. 

Dit webinar heeft al plaatsgevonden

Webinar: Huur en Corona

Datum: 2 juni, 13.00 - 14.00 uur
Spreker: mr. E.P.W. Korevaar

Dhr. Korevaar zal in dit gratis te volgen webinar toelichten welke standpunten worden ingenomen rondom de betaling van huur van bedrijfsruimte in tijden van de coronacrisis. Vervolgens wordt de spoedwet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten besproken en de gevolgen van het brancheakkoord over het voorkomen van ontruimingen in deze coronatijd.

> Schrijf u in voor het webinar 'Huur en Corona'

Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht in Corona-tijd

Datum: 9 juni, 13.00 - 14.00 uur
Spreker: prof. mr. B. Barentsen
Prijs: € 42,50

Dhr. Barentsen praat u bij over actuele ontwikkelingen in Corona-tijd. Bijvoorbeeld de NOW-regeling, wijziging arbeidsvoorwaarden en bijbehorende loonoffers, verplichte vakantie en thuiswerkregelingen. 

> Schrijf u in voor het webinar 'Actualiteiten Arbeidsrecht in Corona-tijd'

Webinar: Basiscursus Wwft

Datum: 10 juni, 13.00 - 15.00 uur
Spreker: mr. dr. J.A. Booij
Prijs: € 72,50

Wilt u de basisbeginselen leren over de werking van de Wwft? In de basiscursus Wwft leert u de hoofdlijnen van het Wwft-beleid en weet u welke verantwoordelijkheden u en uw organisatie heeft. De opgedane kennis kunt u direct in praktijk toepassen. 

> Schrijf u in voor de basiscursus Wwft

Webinar AI en recht: Toezicht op algoritmes (bijna voltekend!)

Datum: 11 juni, 11.00 - 12.00 uur
Spreker: Mr. dr. Marlies van Eck

In het webinar gratis 'Toezicht op algoritmes' bespreekt Marlies van Eck de stand van zaken over toezicht op algoritmes. Vragen die er momenteen spelen zijn bijvoorbeeld: Zijn er regels nodig voor toezicht op de markt en overheid? Welke toezichthouders zijn er? Wat doen zij feitelijk op dit onderwerp? Wat moet u weten als uw bedrijf of overheidsinstelling onderwerp wordt van een onderzoek naar het gebruik van algoritme?

> Schrijf u in voor het webinar 'Toezicht op algoritmes' (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Webinar: AI en recht: Verantwoord gebruik van algoritmes

Datum: 16 juni, 11.00 - 12.00 uur
Spreker: Jeroen Naves, advocaat bij Pels Rijcken
Prijs: € 42,50

Jeroen Naves neemt u in dit webinar mee in de juridische afwegingen die komen kijken bij het toepassen van Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie). Algoritmes dienen eerlijk en transparant te zijn. Maar hoe maakt men goede juridische afspraken met de leverancier van algoritmes? Dhr. Naves was nauw betrokken bij de totstandkoming van deze voorwaarden en deelt graag zijn ervaringen.

> Schrijf u in voor het webinar 'Verantwoord gebruik van Algoritmes'

Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht Anders: Genoeg van Covid-19?

Datum: 17 juni, 11.00 - 12.00 uur
Spreker: prof. mr. B. Barentsen
Prijs: € 42,50

In navolging op het webinar Actualiteiten Arbeidsrecht, bespreekt prof. mr. Barentsen dit webinar overige arbeidsrechtelijke actualiteiten. Denk aan i-grond, eenzijdige wijziging en bijzondere rechtspraak van de Hoge Raad. Dit webinar is gericht op advocaten, rechters, rechtshulpverleners en academici met goede basiskennis van het arbeidsrecht.

> Schrijf u in voor het webinar 'Actualiteiten Arbeidsrecht Anders: Genoeg van Covid-19?

Webinar: Actualiteiten Huurrecht

Datum: 22 juni, 13.00 - 14.00 uur
Spreker: mr. E.P.W. Korevaar

Het webinar Actualiteiten Huurrecht () door dhr. Korevaar biedt u inzicht in alle actualiteiten en ontwikkelingen rondom huurrecht. Door nieuwe regelgeving en recente uitspraken verandert het huurrecht enorm snel. Om goed te kunnen adviseren over het huurrecht, is actuele kennis van belang. 

> Meld u aan voor het webinar 'Actualiteiten Huurrecht'

Webinar: Verdiepingscursus Wwft

Datum: 24 juni, 13.00 - 15.00 uur
Spreker:
mr. dr. J.A. Booij
Prijs: € 72,50

Heeft u al enige kennis over de Wwft en wilt u deze kennis uitbreiden? In de online verdiepingscursus Wwft bespreekt dhr. Booij hoe u de Wwft in praktijk kan toepassen en waaraan een kantoorbeleid dient te voldoen. U bent na afloop op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor zowel uzelf als uw kantoor. Tevens bent u in staat te bepalen welke diensten onder de Wwft vallen en in welke situatie er een melding ongebruikelijke transactie gemaakt dient te worden.

> Inschrijven Verdiepingscursus Wwft

Webinar: Toepassing van AI in het strafrecht

Datum: 24 juni, 11.00 - 12.00 uur
Spreker: Dr. Bart Schermer
Prijs: € 42,50

In dit webinar vertelt Bart Schermer, universitair hoofddocent eLaw bij de Universiteit Leiden, over de regels voor de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) bij de opsporing en vervolging van verdachten.

> Aanmelden webinar 'Toepassing van AI in het strafrecht'

Webinar Bestuursrecht in coronatijd

Datum: 24 juni, 10.00 - 12.00 uur
Sprekers: prof. mr. T. Barkhuysen & mr. D. de Groot
Prijs: € 72,50

In het webinar Bestuursrecht in coronatijd gaan prof.mr. Tom Barkhuysen en mr. Diederik de Groot in op de belangrijkste ontwikkelingen in het bestuursrecht als gevolg van de coronacrisis. Besproken wordt o.a.: spoedwetgeving, coronamaatregelen en mensenrechten en procesrechtelijke ontwikkelingen.

> Inschrijven Bestuursrecht in coronatijd

Webinar: Actualiteiten Aanbestedingsrecht

Datum: 25 juni, 16.00 - 17.00 uur
Spreker: Jan-Michiel Hebly

Hoogleraar Hebly bespreekt dit gratis webinar de laatste actualiteiten en ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht.

> Meld u aan voor het webinar 'Actualiteiten Aanbestedingsrecht'

Webinar: Crash course turnaround management in coronatijd

Datum: 29 juni, 12.00 - 14.00 uur
Spreker: prof. mr. dr. J.A.A. Adriaanse
Prijs: € 72,50

Het webinar Crash Course turnaround management in coronatijd is gericht op ondernemingsrecht-advocaten en professionals werkzaam in de financiële sector of bestuurders en managers die te maken hebben met financieel risico-management. Onderwerpen die dit webinar aan bod komen: visies op oorzaken van bedrijfscrisis (als gevolg van de coronacrisis) en turnaround management raamwerk: hoe dien je dit aan te pakken in praktijk?

> Meer informatie & inschrijven Crash Course turnaround management in coronatijd

Webinar cyclus Corona & Noodtoestand

In samenwerking met de afdeling Metajuridica van de Universiteit Leiden bieden wij vier gratis webinars aan omtrent het coronavirus en het begrip noodtoestand. Centraal deze webinars staan het coronavirus, jihadisme en noodtoestand in het recht en de werkelijkheid vanuit een rechtsvergelijkend perspectief – Nederland, Frankrijk en Duitsland. Lees meer informatie over de webinar cyclus ‘Corona & Noodtoestand’.

Update: De webinars van de webinar cyclus 'Corona & Noodtoestand' zijn bijna voltekend!

Webinar: Noodtoestand in vergelijkend en rechtshistorisch perspectief
Datum: 4 juni, 12.00 - 13.00 uur
Sprekers: mr. drs. R. Blommestijn, prof. dr. A. Ellian & mr. E.L.L. Vlaardingerbroek
In dit webinar wordt stil gestaan bij de vorming van het begrip noodtoestand in de landen Nederland, Duitsland en Frankrijk. Noodtoestand wordt gereflecteerd vanuit een rechtsfilosofisch en rechtshistorisch perspectief.

> Meld u aan voor het webinar

Webinar:Corona noodtoestand: de constitutionele aanpak van COVID-19
Datum: 11 juni, 12.00 - 13.00 uur
Sprekers: Prof. dr. A. Ellian, Mr. E. Vlaardingerbroek, Mr. drs. R. Blommestijn
Het tweede webinar weerspiegelen de sprekers de verschillende maatregelen die Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben genomen om een uitbraak van het coronavirus in te dammen. Er wordt kritisch gekeken naar de aard en controle van de maatregelen, maar ook op de juridische cultuur. Deze is zeer bepalend (geweest) voor de keuze van de maatregelen.

> Meld u aan voor het webinar

Webinar:Van Coronavirus naar terrorisme-virus
Datum: 18 juni, 16.00 - 17.00 uur
Sprekers: Prof. dr. A. Ellian, Mr. E. Vlaardingerbroek, Mr. drs. R. Blommestijn
Het begrip noodtoestand wordt in het derde webinar van deze cyclus besproken in relatie tot een andersoortige uitdaging waar Europese landen mee worden geconfronteerd, namelijk het jihadisme.

> Meld u aan voor het webinar

Webinar:Privacy en de coronacrisis’ - VOLTEKEND
Datum: 25 juni, 16.00 - 17.00 uur
Spreker: M. Klos LLM BSc
In het laatste webinar van deze cyclus wordt ingegaan op privacy-gerelateerde vraagstukken die komen kijken bij de noodtoestand en de inperking van de bewegingsvrijheid van inwoners om het coronavirus te bestrijden. Grijpt de overheid in achter de voordeur en welke consequenties van maatregelen komen hierbij kijken? 

> Meld u aan voor het webinar

Indien u vragen heeft over de inhoud van ons online webinar aanbod, kunt u contact opnemen met opleidingsmanager dhr. Willem-Jan Moolenaar via: w.moolenaar@law.leidenuniv.nl

Kaltura Live Room

Onze webinars zijn te bekijken via Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Kaltura Live Room is een beveiligd webbased online onderwijssysteem. Voorafgaand aan het webinar hoeft u dus geen programma te downloaden. Nader instructie over toegang tot de Kaltura Live Room ontvangt u na inschrijving.

PO-Certificering

Advocaten die een certificaat wensen te ontvangen, dienen na afloop van ieder webinar 5 vragen te beantwoorden. Bij goed gevolg ontvangen zij na afloop 1 PO NOvA.

Doelgroep

Onze juridische webinars zijn geschikt voor de juridische professional die in deze tijd zijn/haar kennis up to date wilt houden. De doelgroep staat omschreven op de informatiepagina van het desbetreffende webinar. 

Cursusaanbod

Bekijk hier ons actuele cursusaanbod.

Alumni van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden ontvangen altijd 10% korting bij inschrijving!

Op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod in uw rechtsgebied, nieuws en kortingsacties? Meld u vrijblijvend aan voor onze gratis nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief

Over Juridisch PAO Leiden

Het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden organiseert en faciliteert postacademisch onderwijs voor advocaten en juridisch geschoolde of georiënteerde professionals. Onze opleidingsbijeenkomsten vinden plaats in de inspirerende ‘Oude Leidse Sterrewacht’. Daarnaast organiseert JPAO een groot scala aan (inter)nationale evenementen zoals seminars, congressen en inhousedagen.