Contracteren JPAO Leiden

Juridisch PAO Leiden organiseert jaarlijks meerdere hoogwaardige specialisatieopleidingen in verschillende rechtsgebieden, waaronder in het verbintenissen- en contractenrecht. In het voorjaar van 2021 staat wederom de zeer succesvolle specialisatieopleiding Contracteren op het programma.

Onder leiding van hoofddocent professor Willem van Boom is het programma van de opleiding in elkaar gezet. Erkende en toonaangevende specialisten uit praktijk en wetenschap leveren een bijdragen aan deze opleiding. Professor Willem van Boom vertelt in dit interview meer over de specialisatieopleiding Contracteren.

Welke onderwerpen komen in de opleiding aan bod?

Prof. Willem van Boom: "De opleiding is breed van opzet. In de specialisatieopleiding Contracteren worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: van onderhandeling naar contract, totstandkomingsgebreken, algemene voorwaarden, remedies bij wanprestatie, de internationale aspecten van toepasselijk recht en bevoegde rechter. Maar ook thema’s als meerpartijenproblemen, garanties en zekerheden komen op interactieve wijze aan de orde. Daarnaast worden actuele rechtsontwikkelingen gedurende de opleiding behandeld, waardoor u als deelnemer van de opleiding op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en actualiteiten."

Wat maakt deze specialisatieopleiding bij PAO Leiden speciaal ten opzichte van eventuele andere aanbieders?

Prof. van Boom: "In het kort: Veel waar voor je geld! Een grondige opleiding met veel verdieping. Na het theoretische gedeelte gaan de deelnemers in kleine gemengde groepjes aan de slag om een casus uit te werken, dit zorgt voor een leuke interactie tussen de deelnemers. De Oude Sterrewacht in Leiden is natuurlijk een ideale en inspirerende cursusomgeving. Dat vind je niet snel bij andere aanbieders! We werken niet met huiswerkopdrachten, daarom kunnen professionals de opleiding combineren met hun drukke praktijk."

Kunt u iets vertellen over de achtergrond van deze docenten?

Prof. van Boom: "Tijdens de opleiding komen verschillende docenten aan het woord. De vele docenten komen uit wetenschap, advocatuur en bedrijfsleven. Een enorm wisselende samenstelling! Door de verschillende perspectieven die zij over brengen, krijgen de deelnemers een breed aanbod aan inzichten."

Voor wie is de specialisatieopleiding Contracteren een must om aan deel te nemen?

"De doelgroep van de opleiding Contracteren is een divers gezelschap", aldus prof. van Boom. Denk aan doorgewinterde advocaten, bedrijfsjuristen en zelfs overheidsjuristen weten de leergang Contracteren bij PAO Leiden te vinden. De deelnemers krijgen een veelomvattend palet aan inzichten: de wet en rechtspraak geven het inzicht in de fundamenten van ons contractenrecht, maar ze leren ook over juridische strategie. Welke juridische mogelijkheden leiden tot zinvolle uitkomsten en welke kun je beter zien te vermijden in de praktijk? Ook dat komt aan de orde tijdens de opleiding.

Waarom is er gekozen voor een casus gerichte werkwerkwijze?

Prof. van Boom: "Iedere aangeboden module (in totaal 14 modules) bevat een theoretisch deel. Vervolgens gaan cursisten in kleine gemengde groepjes zelf aan de slag met een casus die gericht is op een praktijksituatie. Door deze werkwijze zien we, naast het ontstaan van een competitief element, ook een lerend effect door met gemengde groepen te werken. De advocaat bekijkt de casus bijvoorbeeld meer vanuit een proces kant, terwijl de bedrijfsjurist meer naar de praktische toepassing kijkt."

Hoe ziet de afsluiting van deze opleiding eruit?

Prof. van Boom: "Het praktische ‘learning by doing’ element, is ook te zien in het tentamen of de eindtoets. De toetsvorm ligt in het verlengde van de aangeboden modules. Deelnemers krijgen één uur de tijd om een casus voor te bereiden die vervolgens individueel besproken wordt. Wat leuk is, is dat je tijdens dit mondelinge tentamen een dialoog ziet ontstaan die op zichzelf ook weer een lerend effect met zich meebrengt."

Praktische informatie specialisatieopleiding Contracteren

De specialisatieopleiding Contracteren (NOvA 42) van Juridisch PAO Leiden start op 25 maart 2021. De 7 bijeenkomsten vinden plaats t/m 24 juni 2021.

ACTIE: GRATIS deelname eendaagse cursus bij inschrijving specialisatieopleiding Contracteren
Wanneer u zich nu inschrijft voor de opleiding Contracteren, kunt u GRATIS deelnemen aan een eendaagse cursus bij Juridisch PAO Leiden, t.w.v. maximaal € 500,=. U heeft keuze uit ons gehele (online) cursusaanbod in 2021. De gratis cursus kunt u nu ook cadeau geven aan een collega!

Aanbod Verbintenissen- en contractenrecht 

Juridisch PAO Leiden verzorgt aankomend jaar meerdere cursussen met betrekking tot het aansprakelijkheids-, consumenten-, goederen-, verbintenissen-, en contractrecht.

Overig aanbod cursussen en opleidingen

Bekijk ons volledige actuele cursusaanbod.

Wanneer u vragen heeft over een betrekkelijke cursus of specialisatieopleiding, neem dan gerust contact met ons op!