Contracteren JPAO Leiden

Juridisch PAO Leiden organiseert jaarlijks meerdere hoogwaardige specialisatieopleidingen in verschillende rechtsgebieden, waaronder Arbeidsrecht en Privacy en ICT recht alsook in Verbintenissen- en contractrecht. Voor het laatstgenoemde rechtsgebied staat aankomend jaar wederom de specialisatieopleiding Contracteren op het programma. Onder leiding van hoofddocent professor Willem van Boom is het programma in elkaar gezet. Erkende en toonaangevende specialisten uit praktijk en wetenschap leveren een bijdragen aan deze opleiding. Professor Willem van Boom vertelt in dit interview meer over de specialisatieopleiding Contracteren.

In 2020 vindt wederom de specialisatieopleiding Contracteren plaats. Welke onderwerpen worden dit jaar besproken?

De opleiding is breed van opzet. In de specialisatieopleiding Contracteren worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: van onderhandeling naar contract, totstandkomingsgebreken, algemene voorwaarden, remedies bij wanprestatie, de internationale aspecten van toepasselijk recht en bevoegde rechter. Maar ook thema’s als meerpartijenproblemen, garanties en zekerheden komen op interactieve wijze aan de orde. Daarnaast worden actuele rechtsontwikkelingen gedurende de opleiding behandeld, waardoor u als deelnemer van de opleiding op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en actualiteiten.

Wat maakt deze specialisatieopleiding bij PAO Leiden speciaal ten opzichte van eventuele andere aanbieders?

In het kort: Veel waar voor je geld! Een grondige opleiding met veel verdieping. Na het theoretische gedeelte gaan de deelnemers in kleine gemengde groepjes aan de slag om een casus uit te werken, dit zorgt voor een leuke interactie tussen de deelnemers. De Oude Sterrewacht in Leiden is natuurlijk een ideale en inspirerende cursusomgeving. Dat vind je niet snel bij andere aanbieders!

Tijdens de opleiding komen verschillende docenten aan het woord. Kunt u iets vertellen over de achtergrond van deze docenten?

De vele docenten die aan het woord komen tijdens de opleiding, komen uit wetenschap, advocatuur en bedrijfsleven. Een enorm wisselende samenstelling! Door de verschillende perspectieven die zij over brengen, krijgen de deelnemers een breed aanbod aan inzichten.

Voor wie is de specialisatieopleiding Contracteren een must om aan deel te nemen?

De doelgroep van deze opleiding is een divers gezelschap, denk aan doorgewinterde advocaten, bedrijfsjuristen en zelfs overheidsjuristen weten ons te vinden. De deelnemers krijgen een veelomvattend palet aan inzichten: de wet en rechtspraak geven het inzicht in de fundamenten van ons contractenrecht, maar ze leren ook over juridische strategie. Welke juridische mogelijkheden leiden tot zinvolle uitkomsten en welke kun je beter zien te vermijden in de praktijk? Ook dat komt aan de orde tijdens de opleiding.

Iedere aangeboden module bevat een theoretisch deel, vervolgens gaan cursisten in kleine gemengde groepjes zelf aan de slag met een casus. Waarom is er gekozen voor deze vernieuwde werkwijze?

Door deze werkwijze zien we, naast het ontstaan van een competitief element, ook een lerend effect door met gemengde groepen te werken. De advocaat bekijkt de casus bijvoorbeeld meer vanuit een proces kant, terwijl de bedrijfsjurist meer naar de praktische toepassing kijkt.

Hoe ziet de afsluiting van deze opleiding eruit?

Het praktische ‘learning by doing’ element, is ook te zien in het tentamen of de eindtoets. De toetsvorm ligt in het verlengde van de aangeboden modules. Deelnemers krijgen één uur de tijd om een casus voor te bereiden die vervolgens individueel besproken wordt. Wat leuk is, is dat je tijdens dit mondelinge tentamen een dialoog ziet ontstaan die op zichzelf ook weer een lerend effect met zich meebrengt”.

Vroegboekkorting bij aanmelding

Aanmelden voor de specialisatieopleiding Contracteren is reeds mogelijk.

Wanneer u zich voor 1 januari a.s. inschrijft, ontvangt u €500,- vroegboekkorting. Leidse alumni ontvangen tot wel €875,- korting!

Aanbod Verbintenissen- en contractenrecht cursussen bij Juridisch PAO Leiden

Juridisch PAO Leiden verzorgt aankomend jaar meerdere cursussen met betrekking tot het aansprakelijkheids-, consumenten-, goederen-, verbintenissen-, en contractrecht. Tijdens een cursus Contractrecht leert u de fundamenten van het rechtsgebied aan de hand van theorie, maar ook actualiteiten komen aan bod. De Actualiteitcursussen aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, pensioenrecht en contractenrecht zijn van hoog niveau en direct bruikbaar in beroepspraktijk van de juridische professional. Inschrijven voor deze cursussen is reeds mogelijk.

Overig aanbod cursussen en opleidingen

Wilt u meer informatie over ons aanbod aan cursussen en opleidingen? Bekijk dan deze pagina.

Wanneer u vragen heeft over een betrekkelijke cursus, neem dan gerust contact met ons op!