Algemeen nieuws van Juridisch PAO Leiden

Mr. dr. Yvonne Erkens is Universitair Hoofddocent Sociaal Recht aan de Universiteit Leiden en werkzaam als kantonrechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Limburg en de rechtbank Noord-Holland. Daarnaast is zij al enkele jaren een vast gezicht in de Leidse Sterrewacht als cursusleider van de specialisatieopleiding Arbeidsrecht. In 2015 werd zij gekozen tot beste interne PAO-docent. Binnenkort vervult zij ook de rol als cursusleider van de zeer succesvolle specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige die in september van start gaat.

Door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is Juridisch PAO Leiden sinds 2017 gerechtigd om cursussen met vermelding van gecertificeerde PE-punten aan te bieden. De NBA is de bij wet ingestelde organisatie die o.a. belast is met het bevorderen van de goede beroepsuitoefening van haar leden (registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten). In dit artikel vindt u regelgeving rondom de verplichte permanente educatie-eisen voor accountants, zoals vereist door de NBA.

In deze blog zetten we ons aanbod aan specialisatieopleidingen die dit najaar (2020) starten op een rij. Alle specialisatieopleidingen van aankomend najaar gaan gegarandeerd door. Onze specialisatieopleidingen hebben betrekking op verschillende rechtsgebieden, zoals: Arbeidsrecht, Contracteren, Huurrecht, Ondernemingsrecht en Privacyrecht.

Alle advocaten in Nederland moeten gedurende hun carrière geschoold blijven. Dat is het standpunt van de Nederlandse Orde van Advocaten. Lifelong learning, een combinatie van werken en kennis blijven opdoen zoals we dat bij JPAO Leiden noemen. In dit artikel bespreken we de permanente opleidingseisen voor advocaten en hoe u als advocaat deze punten kunt behalen.

Het volgen van de rechtspraak is een must voor iedere jurist. Maar hoe blijf je wekelijks op de hoogte van recente arresten? Vanuit die gedachte ontstond bij Thijmen Nuninga, docent en promovendus Afdeling Burgerlijk Recht van de Universiteit Leiden, het idee voor de podcast ‘De Leidse Noot’. In dit artikel geeft Thijmen een kijkje achter de schermen en vertelt hij over het ontstaan van De Leidse Noot en hoe de voorbereidingen voor het opnemen van een aflevering in werk gaan.

Juridisch PAO Leiden biedt de komende periode verschillende online juridische webinars aan. Bekijk ons aanbod aan online webinars in diverse rechtsgebieden. Webinars die ook nog mee kunnen tellen voor uw PO-Certificering. 

Om u komende maanden toch van dienst te kunnen zijn, zullen wij in diverse rechtsgebieden gratis webinars aanbieden, waaronder de webinar cyclus 'Corona & Noodtoestand'. Deze cyclus is in samenwerking met de afdeling Metajuridica van de Universiteit Leiden tot stand gekomen.

Juridische podcasts zijn tegenwoordig ontzettend populair! In een kort tijdsbestek blijft u als juridisch professional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de juridische dienstverlening. Een podcast is eenvoudig te beluisteren via een app op uw mobiele telefoon wanneer u onderweg bent of, in tijden van de corona-crisis, thuis zit. Ook kunt u een podcast luisteren via een desktop. Plug de oordoppen in of zet de speaker aan, JPAO Leiden zet  juridische podcasts op een rij die de moeite zijn om eens te luisteren.

De maatregelen als gevolg van de uitbraak van het Corona-virus treffen ons allemaal. De Universiteit Leiden heeft op 19 maart jl. besloten om tot het einde van dit collegejaar geen fysiek onderwijs te geven. Dit betekent dat tot 1 september 2020 geen postacademische onderwijs-bijeenkomsten zullen plaatsvinden. 

Mr. Marco van der Ree (directeur) en Mr. Willem-Jan Moolenaar (opleidingsmanager) van het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden kijken met trots terug op 2019 en vertellen alvast wat u in 2020 kunt verwachten.