• Startdatum:
  • 17 november 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Criminologie, Straf(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Over de webinar

Tijdens het webinar strafrechtelijk bewijsrecht wordt aan de hand van actuele jurisprudentie ingegaan op verschillende aspecten van het strafrechtelijk bewijsrecht. Hierbij zal aan de hand van de centrale begrippen betrouwbaarheid, redengevendheid en rechtmatigheid worden ingegaan op de vraag aan welke eisen strafrechtelijk bewijs dient te voldoen. In dit verband besteden de docenten zowel aandacht aan de individuele bewijsmiddelen als aan de bewijsconstructie als geheel. Zodoende krijgt u in drie uur tijd een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in het strafrechtelijk bewijsrecht.

Onderwerpen:
- Bewijstheorie
- Ontwikkelingen m.b.t. de individuele bewijsmiddelen
- Feiten van algemene bekendheid
- Gebruik beroep op het zwijgrecht en kennelijke leugenachtigheid
- Bewijsmotivering
- Onrechtmatig verkregen bewijs

Docent
Prof. mr. J.H. Crijns, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden, tevens als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof Den Haag.

Doelgroep 
Dit webinar is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de strafrechtspraktijk, onder wie advocaten, officieren van justitie, rechters, juridisch medewerkers, parketsecretarissen en opsporingsambtenaren. Ook alle overige geïnteresseerden die verdieping wensen op het gebied van het strafrechtelijk bewijsrecht zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor het webinar.
 
Niveau 
Basiskennis omtrent het strafrechtelijk bewijsrecht wordt verondersteld. Een aantal jaar praktijkervaring met strafrechtelijk bewijs is gewenst. 

NOvA-punten
Het webinar is geaccrediteerd met 3 opleidingspunten van de NOvA (‘PO-punten’). Om de PO-punten te verdienen, dient u na afloop van het webinar een aantal toetsvragen in te vullen in de digitale leeromgeving. Deze toetsvragen blijven open staan tot twee werkweken na afloop van het webinar. Nadere instructies over het invullen van de toetsvragen vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO-omgeving.

Toegang tot het webinar
Voor toegang tot het webinar hoeft u niets te downloaden. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

Opname
Het webinar wordt opgenomen. Wij streven om de opname na één werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst terugkijken op een moment dat u uitkomt.

Heeft u nog vragen?
Wij beantwoorden ze graag.

Per mail: pao@law.leidenuniv.nl
Telefonisch: 071 527 8666
Alle contactgegevens

Zie ook: paoleiden.nl/veelgestelde-vragen

Programma
09.00-10.30: College
10.30-10.45: Korte break
10.45-12.15: College
 

prof. mr. J.H. Crijns - Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. mr. J.H. Crijns
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€150,00 vrij van BTW