• Startdatum:
  • 20 mei 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Criminologie, Straf(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Mede door COVID-19 is mensenhandel actueler dan ooit. In een drie uur durend webinar Actualiteiten Mensenhandel neemt praktijkspecialist Luuk Esser u bij de hand. De laatste actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en de meest recente jurisprudentie worden besproken. De Hoge Raad is de laatste tijd zeer actief als het gaat om uitspraken op het gebied van mensenhandel. Het webinar zal een overzicht geven van de laatste ontwikkelingen, gekoppeld aan de meest recente onderzoeksresultaten en nieuwste academische inzichten. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Niveau
Verdiepingsniveau: minimaal 1 jaar ervaring met het onderwerp. Kandidaten dienen te beschikken over een basiskennis straf(proces)recht.

Doelgroep
De cursus richt zich onder meer op juristen en beleidsmakers bij EMM, BIBOB, IND, SIOD, RIEC, Parket-Generaal, Koninklijke Marechaussee, Politieacademie, Gemeenten, Mensenrechtenorganisaties, Wetenschappelijk bureau/Functioneel Parket OM, zittende en staande magistratuur, juristen en advocaten.

Toegang tot Webinar
Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.


 

Vrijdag 20 mei

09:30 - 10:30 College
10:30 - 10:45 Pauze
10:45 - 11:45 College
11:45 - 12:00 Pauze
12:00 - 13:00 College

Docent
mr. dr. L.B. Esser
...


Het Webinar Actualiteiten Mensenhandel vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden.
U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€225,- vrij van BTW