• Startdatum:
  • 7 juni 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

De AVG is continue in het nieuws. Bijvoorbeeld als het gaat over de corona notificatie-app of om rechtzaken over het recht om te worden vergeten. En ook de toezichthouder, de Autoriteit persoonsgegevens, zoekt regelmatig de voorpagina’s op. In dit webinar gaat hoogelraar Gerrit-Jan Zwenne in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van de AVG en UAVG in het COVID19 tijdperk COVID 19. In een 3 uur durend webinar worden alle belangrijke ontwikkelingen behandeld. U kunt de verworven kennis direct toepassen in uw drukke de praktijk.

Onderwerpen die behandeld zullen worden
- Covid 19 en de AVG
- Aanpassing van de UAVG
- De vergeetrechtarresten uit Luxemburg
- En de controverse over het gerechtvaardigd belang

Doelgroep
(Privacy) advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, in-house (privacy) counsels, FG’s en DPO’s

Docent
Prof. mr. G-J. Zwenne, Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij bij eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie van de faculteit der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en tevens advocaat en partner bij Pels Rijcken

Toegang tot Webinar
Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

09:00 - 12:15


Het Webinar vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u niets te downloaden. U ontvangt een paar werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst per mail meer informatie met de link naar de online bijeenkomst. 

€225,00 vrij van BTW