• Startdatum:
  • 21 april 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Op 1 januari 2021 trad de veelbesproken Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) in werking. Bijna een jaar na de invoering, is er meer jurisprudentie, zijn er actuele ontwikkelingen en zijn er inmiddels veel mensen in aanraking gekomen met de WHOA in hun dagelijkse praktijk. Wat zijn de eerste ervaringen en welke ontwikkelingen zitten er nog aan te komen? Op  november zal de Universiteit Leiden daarom, onder leiding van de hoofddocenten prof. Jan Adriaanse, prof. Harold Koster en prof. Reinout Vriesendorp, een seminar WHOA aanbieden. Tijdens deze dag worden actuele WHOA-jurisprudentie en de laatste ontwikkelingen op dit gebied besproken. 

Deze dag die aansluit bij de eerste twee specialisatieopleidingen WHOA-Herstructureringsdeskundige in 2021 zal interessant zijn voor een brede doelgroep. Een jurist bekijkt een casus vanuit een ander oogpunt dan een financieel specialist dat doet. De kennis die men opdoet, is direct toe te passen in de praktijk. We streven ernaar om tijdens de cursus de laatste wetenschappelijke inzichten te combineren met doelgerichte praktische oplossingen, wat ons betreft is dit de beste combinatie om te leren over de toepassing van deze nieuwe wetgeving.

Deelnemers van de eerste twee opleidingen kunnen deelnemen met een korting van €45,00!

Doelgroep
Turnaround managers, adviseurs, advocaten, bedrijfsjuristen, curatoren, rechters en andere insolventierechtjuristen, bankiers, financieel specialisten, accountants en financial interim managers.Van deelnemers wordt verwacht dat zij enkele jaren praktijkervaring hebben met (begeleiding/advisering van) ondernemingen in zwaar weer.

Hoofddocenten
Prof. dr. J.A.A. (Jan) Adriaanse, is als hoogleraar turnaround management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School, Universiteit Leiden. Hij is daarnaast medeoprichter van BFI, een onafhankelijk financieel onderzoeksbureau in Amsterdam.
Prof. mr. H. (Harold) Koster, is verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als hoogleraar Ondernemingsrecht en voorzitter van de afdeling Ondernemingsrecht.
Prof. mr. R.D. (Reinout) Vriesendorp, hoogleraar insolventierecht aan het Instituut voor Fiscale en Economische vakken Universiteit Leiden, advocaat/partner De Brauw Blackstone Westbroek.

Docenten
Worden op een nader moment bekend gemaakt.

Donderdag 21 april 2022

Tijdspanne

14:00 - 17:30 met afsluitende borrel

Cursusleider
prof. mr. dr. J.A.A. Adriaanse (1)
...
Koster docent Ondernemingsrecht JPAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. H. Koster
...
 prof. mr. R.D. Vriesendorp Juridisch PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. R.D. Vriesendorp
...


Leiden, nadere locatie volgt.

€295,00 vrij van BTW (inclusief digitaal cursusmateriaal)
€250 voor oud-deelnemers van de opleiding.