• Startdatum:
  • 19 mei 2022
  • Cursusduur:
  • 2 dagen
  • Rechtsgebied:
  • Bouwrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 6

Over de cursus
Deze 2-daagse basiscursus Bouwrecht behandelt in twee keer drie uur de verschillende deelgebieden die gezamenlijk het bouwrecht vormen: samenwerkingsvormen, algemene voorwaarden, architectenrecht, aanbesteding, aanneming van werk, geïntegreerde contracten en geschilbeslechting. De volgende onderwerpen worden besproken: de wettelijke regelingen, veelgebruikte algemene voorwaarden en jurisprudentie van de raad van arbitrage en de burgerlijke rechter. Een nuttige cursus voor wie snel thuis wil raken in, of zijn/haar kennis wil opfrissen van het bouwrecht. Aan de orde komen de basisbeginselen van het bouwcontractenrecht, het architectenrecht, aanbesteding van werken/diensten, aanneming van werk, geschillenbeslechting in de bouw en actuele bouwrechtelijke jurisprudentie.

Hoofddocent
Prof. mr. J.M. Hebly, hoogleraar Bouw- en aanbestedingsrecht Universiteit Leiden, Advocaat Benthem Gratama Advocaten.

Doelgroep
Advocaten, advocaat-staigairs, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen, juristen van rechtsbijstandverzekeraars en personen die in een (nieuwe) betrekking met het bouwrecht te maken krijgen.

Niveau
Basisniveau. Geen voorkennis van het bouwrecht vereist.

NOvA-punten
De cursus is geaccrediteerd met 6 opleidingspunten van de NOvA (‘PO-punten’).

Mogelijkheden onderwijs op afstand
Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomsten op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de opleiding. Ook kunt u vragen stellen aan de docent(en). U kunt de link om op afstand deel te nemen, vinden in de digitale leeromgeving.

Mogelijkheden onderwijs op afstand   
Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst(en) op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de opleiding. Ook kunt u vragen stellen aan de docent(en). U kunt de link om op afstand deel te nemen, vinden in de digitale leeromgeving.

Hiernaast zullen de bijeenkomsten worden opgenomen. Wij streven om de opname na één werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst terugkijken op een moment dat u uitkomt.

Heeft u nog vragen?
Wij beantwoorden ze graag.

Per mail: pao@law.leidenuniv.nl
Telefonisch: 071 527 8666
Alle contactgegevens

Zie ook: paoleiden.nl/veelgestelde-vragen

Donderdag 19 mei & 9 juni 2022

Tijd Omschrijving
13:00 College
14.00 Pauze
14.15 College
15.15 Pauze
15.30 College
16.30 Einde
prof. mr. J.M. Hebly - Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. mr. J.M. Hebly
...
Oude Sterrewacht

Sterrenwachtlaan 11, 2311 GW LEIDEN


€595,- vrij van BTW, inclusief consumpties