• Startdatum:
  • 10 maart 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Straf(proces)recht, Vreemdelingenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

De Universiteit Leiden verzorgt op 10 maart het webinar 'Actualiteiten Jihadisme en Terrorisme'. Er wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen op het gebied van jihadisme, terrorisme en contraterrorisme. Het webinar geeft een grondig overzicht van de laatste ontwikkelingen, gekoppeld aan de meest recente onderzoeksresultaten en nieuwste academische inzichten.

Speciaal voor professionals uit het werkveld van terrorisme en contraterrorisme, biedt dit webinar hoogwaardige academische kennis en praktische inzichten.

Tijdens het webinar wordt het nieuwe boek 'Terrorism and Counterterrorism after the Caliphate' geschreven door Afshin Ellian, Bastiaan Rijpkema en Gelijn Mollier overhandigd aan oud-minister van Justitie en Veiligheid Ard van der Steur. Vervolgens zal gespreksleider Bastiaan Rijpkema, Ard van der Steur bevragen over de dreiging van het terrorisme en jihadisme in zijn tijd als minister van Justitie en Veiligheid. Daarnaast zal Cyrille Fijnaut worden bevraagd over de aanslagen zoals in België (in Zaventem, 2016) en de lessen die daaruit kunnen worden getrokken.

Gedurende het webinar is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Sprekers
Mr. B.R. Rijpkema, is universitair hoofddocent, verbonden aan de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap Universiteit Leiden
Prof. dr. A. Ellian, Hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap Universiteit Leiden, Wetenschappelijk Directeur Instituut voor Metajuridica.
Prof. dr. Cyrille Fijnaut, Emeritus hoogleraar Tilburg Law School, Department of Criminal Law, Universiteit Tilburg
Mr. Ard van der Steur, oud-minister van Justitie en Veiligheid

Toegang tot de webinar
De webinar Jihadisme en Terrorisme vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

 

Het webinar duurt van 16:00 - 18:00 uur, elk uur wordt kort gepauzeerd.

Dhr. Afshin Ellian Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. dr. A. Ellian
...
prof. dr. C.J.C.F. Fijnaut pao leiden
Docent
prof. dr. C.J.C.F. Fijnaut
...
Docent
mr. dr. B.R. Rijpkema
...
steur docent bij pao leiden
Docent
mr. G.A. van der Steur
...


Het webinar Jihadisme en Terrorisme vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€95,00 vrij van BTW