• Startdatum:
 • 30 maart 2021
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Rechtsgebied:
 • Privacy en ICT recht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 2

Vraagstukken rondom de internationale doorgifte van persoonsgegevens zijn volop in ontwikkeling. Zo zette het HvJEU in de zomer van 2020 met de Schrems II-uitspraak een streep door het Privacy Shield, een verdrag dat doorgifte van persoonsgegevens tussen de Europese Unie (‘EU’) en de Verenigde Staten mogelijk maakte. Ook scherpte het HvJEU de regels rondom doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU aan.

Met de komst van de AVG zijn de regels rondom de verwerking en bescherming van persoonsgegevens binnen de EU vergaande geharmoniseerd. Buiten Nederland en andere lidstaten van de EU is de privacywetgeving vaak minder strikt. De doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU is daarom alleen toegestaan als aan de voorwaarden uit de AVG is voldaan.

Tijdens het twee uur durende webinar Internationale doorgifte persoonsgegevens zullen privacy-advocaten Jeroen Koëter en Gijs van Til (Project Moore Advocaten) u bij de hand nemen en belangrijke ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van internationale doorgifte behandelen. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw drukke praktijk.

Onderwerpen die behandeld zullen worden:

 • doorgiftemechanismen hoofdstuk V AVG
 • de Schrems II-uitspraak van het HvJEU
 • de aanbevelingen 01/2020 van de EDPB
 • de nieuwe modelcontracten van de Europese Commissie


Sprekers
Jeroen Koëter, Advocaat en partner bij Project Moore Advocaten
Gijs van Til, Advocaat bij Project Moore Advocaten

Doelgroep
(Privacy) advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, in-house (privacy) counsels, FG’s en DPO’s

Niveau
Verdieping: Deelnemers hebben meer dan een jaar praktijkervaring in het privacyrecht.

Toegang tot de webinar
De webinar Internationale doorgifte persoonsgegevens vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via internetbrowser Google Chrome.

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname. U kunt het webinar terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 30 maart van 10:00 - 11.30 uur.

mr. J. Koëter - Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. J. Koëter
...
Til Privacyrecht docent
Docent
mr. G. van Til
...


Het webinar Internatiionale doorgifte persoonsgegevens vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 150,00 (vrij van BTW)

Leden van de VPR-A ontvangen een korting van € 25,00.
Stuur daarvoor een mail naar pao@law.leidenuniv.nl en vraag om een kortingscode.