• Startdatum:
 • 24 juni 2021
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Rechtsgebied:
 • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • HQ:
 • 2
 • NOVA:
 • 2

Op 1 januari 2021 trad de veelbesproken Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) in werking. Ter voorbereiding op de nieuwe Leidse Specialisatieopleiding 'WHOA – Herstructureringsdeskundige' vindt op 24 juni 2021 van 15:00 - 17:00 uur het WHOA Webinar plaats.

Dit webinar behandelt de hoofdlijnen van de WHOA. Tijdens de webinar zal mr. dr. Omar Salah de WHOA in vogelvlucht behandelen. Daarbij komen de belangrijkste deelonderwerpen van de WHOA aan bod: de twee versies van de WHOA (openbare en besloten akkoordprocedure), de rol van een herstructureringsdeskundige en de observator, de afkoelingsperiode, bescherming van financiering, tussentijdse rechterlijke uitspraken en maatwerkvoorzieningen, (de inhoud van) het akkoord onder de WHOA, de stemming over het akkoord en homologatie daarvan. Na het volgen van de webinar bent u bekend met de hoofdlijnen van de WHOA en enkele specifieke deelonderwerpen, zodat tijdens de WHOA specialisatieopleiding de verdieping kan worden opgezocht.

Doelgroep webinar
Het webinar richt zich ook op: Turnaround managers, adviseurs, juristen, curatoren, bankiers, insolventierechtjuristen, financieel specialisten, accountants en financial interim managers.
Van deelnemers wordt verwacht dat zij enkele jaren praktijkervaring in het vakgebied van ondernemingen in zwaar weer is van belang.

Docent
mr. Omar Salah, Senior Associate De Brauw Blackstone Westbroek N.V.

Toegang tot Webinar: Hoofdlijnen WHOA – Introductie tot de Specialisatieopleiding 'WHOA – Herstructureringsdeskundige'
Het Webinar: Hoofdlijnen WHOA – Introductie tot de Specialisatieopleiding 'WHOA – Herstructureringsdeskundige' vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar: Hoofdlijnen WHOA – Introductie tot de Specialisatieopleiding 'WHOA – Herstructureringsdeskundige' wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.


 

24 juni 2021 van 15:00 - 17:00 uur

Salah Omar PAO Leiden
Docent
mr. O. Salah
...


Het Webinar: Hoofdlijnen WHOA – Introductie tot de Specialisatieopleiding 'WHOA – Herstructureringsdeskundige' vindt online plaats.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats.

€100 (Vrij van BTW)
Deelnemers aan dit webinar ontvangen €100,00 korting op de Specialisatieopleiding WHOA - herstructureringsdeskundige, indien zij zich na het volgen van dit webinar, aanmelden voor Specialisatieopleiding WHOA - herstructureringsdeskundige.
Dit webinar is gratis voor deelnemers van de Specialisatieopleiding WHOA - herstructureringsdeskundige. Kortingscode op te vragen via pao@law.leidenuniv.nl