• Startdatum:
  • 1 juni 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

In maart 2020 werd het rustige bestaan in Nederland wreed opgeschrikt door de coronacrisis. Delen van de economie kwamen tot stilstand, waaronder de reis- en evenementenbranches. De horeca werd voor uitdagingen gesteld. Bestaande contracten waren niet ingericht op dit virus en zijn gevolgen. Werk aan de winkel voor de contractenjuristen, dus. In deze cursus wordt stilgestaan bij de remedies die contractueel worden ingezet bij zo'n crisis en de rol die redelijkheid en billijkheid en onvoorziene omstandigheden spelen. Ook wordt stilgestaan bij bepalingen voor toekomstige contracten; je kunt immers maar één keer verrast worden. 

Toegang tot het webinar
Het webinar Corona & Contract 2021 vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser Google Chrome.

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

Het webinar wordt opgenomen en na afloop ontvangt u de opname. U kunt het webinar terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Certificaat PO-punt
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van het webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Dinsdag 1 juni, 14:00 - 17:15 uur (onderbroken door een pauze van 15 minuten)

Spanjaard docent Contracteren JPAO Leiden
Docent
mr. drs. J.H.M. Spanjaard
...


Het webinar vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

€ 195,00 vrij van btw