• Startdatum:
  • 22 juni 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht, Goederenrecht, Internationaal Privaatrecht, Ondernemingsrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie verlaten. Inmiddels worden de negatieve gevolgen van de Brexit door bedrijven in kaart gebracht en wordt naar oplossingen gezocht om financiële en juridische risico’s te verminderen. In dit webinar wordt stilgestaan bij de gevolgen van de Brexit op internationale commerciële overeenkomsten. Er wordt ingezoomd op twee vragen van het internationaal privaatrecht: welke rechter is bevoegd om over deze internationale overeenkomst te oordelen? Welk recht is op deze overeenkomst van toepassing? Ook de gevolgen van de Brexit op de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse rechterlijke beslissingen komen aan de orde.

De regelgeving die deze vragen laat beantwoorden, wordt besproken; in het bijzonder wordt ingegaan op Haags Forumkeuzeverdrag 2005. Bepalingen voor de toekomstige overeenkomsten, met name forumkeuze en rechtskeuzebeding, alsmede enkele praktische problemen komen aan de orde, waardoor er ruimte is voor interactie en eigen inbreng.

Docent
Mw. mr. E.S. Pannebakker, als docent verbonden aan de sectie Internationaal Privaatrecht van de Universiteit Leiden

Toegang tot de webinar
De webinar Brexit en internationaal privaatrecht vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname 
Het webinar Brexit en internationaal privaatrecht wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

Programma:

09.00 uur: Inloggen in de Liveroom                                                        
09.30 uur: College
10.30 uur: Pauze
10.45 uur: College
11.45 uur: Einde

 

Docent Pannebakker
Docent
dr. E.S. Pannebakker
...


Het Webinar Brexit en internationaal privaatrecht vindt online plaats.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. 

€ 175,00 (vrij van BTW)