• Startdatum:
 • 11 november 2021
 • Cursusduur:
 • 1 dag
 • Rechtsgebied:
 • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 5

Op 1 januari 2021 trad de veelbesproken Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) in werking. Bijna een jaar na de invoering, is er meer jurisprudentie, zijn er actuele ontwikkelingen en zijn er inmiddels veel mensen in aanraking gekomen met de WHOA in hun dagelijkse praktijk. Wat zijn de eerste ervaringen en welke ontwikkelingen zitten er nog aan te komen?

Op 11 november zal de Universiteit Leiden daarom, onder leiding van de hoofddocenten prof. Jan Adriaanse, prof. Harold Koster en prof. Reinout Vriesendorp, een eendaags WHOA actualiteiten college aanbieden. Tijdens deze dag worden actuele WHOA-jurisprudentie en de laatste ontwikkelingen op dit gebied besproken. In de avond zal er een interactieve praktijkcasus worden behandeld door een bedrijfskundige specialist.

Doelgroep
Turnaround managers, adviseurs, advocaten, bedrijfsjuristen, curatoren, rechters en andere insolventierechtjuristen, bankiers, financieel specialisten, accountants en financial interim managers.
Van deelnemers wordt verwacht dat zij enkele jaren praktijkervaring hebben met (begeleiding/advisering van) ondernemingen in zwaar weer.

Deze dag, die aansluit bij de eerste opleiding WHOA-Herstructureringsdeskundige van begin 2021, zal interessant zijn voor een brede doelgroep. Een jurist bekijkt een casus vanuit een ander oogpunt dan een financieel specialist dat doet. De kennis die men opdoet, is direct toe te passen in de praktijk. We streven ernaar om tijdens de cursus de laatste wetenschappelijke inzichten te combineren met doelgerichte praktische oplossingen, wat ons betreft is dit de beste combinatie om te leren over de toepassing van deze nieuwe wetgeving.

Hoofddocenten

 • Prof. dr. J.A.A. (Jan) Adriaanse, is als hoogleraar turnaround management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School, Universiteit Leiden. Hij is daarnaast medeoprichter van BFI, een onafhankelijk financieel onderzoeksbureau in Amsterdam.
 • Prof. mr. H. (Harold) Koster, is verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als hoogleraar Ondernemingsrecht en voorzitter van de afdeling Ondernemingsrecht.
 • Prof. mr. R.D. (Reinout) Vriesendorp, hoogleraar insolventierecht aan het Instituut voor Fiscale en Economische vakken Universiteit Leiden, advocaat/partner De Brauw Blackstone Westbroek.

Docenten

 • Mr. O. Salah, Senior Associate bij De Brauw Blackstone Westbroek
 • Prof. mr. R.D. (Reinout) Vriesendorp, voornoemd


Toegang tot Webinar
Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

Donderdag 11 november 2021

Tijdspanne

15:00 – 18:00 (college) –  Reinout Vriesendorp en Omar Salah
19:00 – 21:00 (college) – de WHOA vanuit bedrijfskundig perspectief

Docent
prof. mr. O. Salah
...
 prof. mr. R.D. Vriesendorp Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. mr. R.D. Vriesendorp
...


Het Webinar Actualiteiten Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u niets te downloaden. U ontvangt een paar werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst per mail meer informatie met de link naar de online bijeenkomst. 

€450 vrij van BTW (inclusief digitaal cursusmateriaal)