• Startdatum:
 • 4 februari 2021
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Rechtsgebied:
 • Jeugdrecht, Personen- en familierecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 3
 • MFN:
 • 3

De doelstelling van deze terugkomdag is in de eerste plaats dat oud-deelnemers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en kennis op het gebied van de bijzondere curator. Daarnaast fungeert deze jaarlijks terugkerende terugkomdag als een interdisciplinair forum waar oud-deelnemers elkaar ontmoeten en vanuit hun dagelijkse praktijk kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Inmiddels is de specialisatiecursus in de afgelopen jaren al 14 maal aangeboden (sinds 2013)!
Dit keer staat het programma in het teken van het delen van best practices uit de praktijk van de bijzondere curator.

Doelgroep
Oud-deelnemers van de PAO Specialisatiecursus Bijzondere curator in jeugdzaken

Cursusleiding
Prof.mr.drs. M.R. (Mariëlle) Bruning, hoogleraar Jeugdrecht Universiteit Leiden
Mr. M.M.C. (Manuela) Limbeek, senior adviseur Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Docenten

 • Prof.mr.drs. M.R. (Mariëlle) Bruning, hoogleraar Jeugdrecht Universiteit Leiden
 • Drs. A. (Annelies) Hendriks, ontwikkelingspsycholoog / gecertificeerd Psycholoog NIP-mediator / bijzondere curator te Den Haag.
 • Mr. M.M.C. (Manuela) Limbeek, senior adviseur Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.
 • Mr. I.J. (Ivo) Pieters, advocaat / mediator / rechter-plaatsvervanger / bijzondere curator te Leiden.
 • Drs. A.P.M. (Adrianne) van Rheenen, orthopedagoog / GZ-Psycholoog, gedragsdeskundige Raad voor de Kinderbescherming Regio Utrecht.
 • Mr. J.C. (Johan) Sluymer, Rechter Team Familie, Rechtbank Den Haag

 

Toegang tot de webinar
De webinar vijfde Terugkomdag Bijzondere Curator in jeugdzaken 2021 vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Dit keer staat het programma in het teken van het delen van best practices uit de praktijk van de bijzondere curator.

Programma

14.00 - 14.15  uur   Ontvangst en welkom door Marielle Bruning in de live room

14.15 - 15.15  uur   Gastcollege ‘Ervaringen met en verwachtingen van de bijzondere curator’ door ervaren familierechter, mr. J.C. Sluymer 

15.15 - 16.15  uur   De praktijk van Duo-benoemingen door Ivo Pieters

16.15 - 16.20  uur   Korte pauze

16.20 - 17.20  uur   Plenaire intervisie naar aanleiding van dilemma’s uit de praktijk, begeleid door Annelies Hendriks

17.20 - 17.30  uur   Afsluiting door Marielle Bruning

prof. mr. M.R. Bruning - Docent bij Juridisch PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. M.R. Bruning
...
Limbeek docent
Cursusleider
mr. M.M.C. Limbeek
...
hendriks docent bij juridisch pao leiden
Docent
drs. J.A.M. Hendriks
...
heer pieters docent bij pao leiden
Docent
mr. I.J. Pieters
...
rheenen docent bij juridisch pao leiden
Docent
drs. A.P.M. van Rheenen
...
Docent
mr. J.C. Sluymer
...


Het webinar Vijfde Terugkomdag Bijzondere Curator in jeugdzaken 2021 vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 150,= (vrij van btw)