• Startdatum:
  • 19 juni 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

Online verdiepingscursus Wwft
Een verdiepende cursus over de werking van de anti-witwaswetgeving (Wwft) voor advocaten, notarissen en belastingadviseurs.

Juridisch PAO Leiden organiseert in juni twee webinars WWFT; een basiscursus en een verdiepingscursus.

Inhoud online verdiepingscursus Wwft
In de ‘Verdiepingscursus WWFT’ leren deelnemers hoe ze de Wwft in de praktijk moeten toepassen en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. Na afloop van deze online cursus zijn deelnemers goed op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor henzelf en voor hun kantoor. Bovendien zijn zij in staat om te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden. De docent, mr. dr. Arnaud Booij, zal daarbij veel praktijkcases bespreken. Na afloop zal de praktijkkennis worden getoetst door middel van een Wwft-quiz door middel van maximaal 5 vragen.

Vereiste kennis
Voor deelname aan dit webinar is vereist dat kandidaten beschikken over actuele basiskennis Wwft of voorafgaand aan dit webinar onze online basiscursus Wwft hebben gevolgd.

Doelgroep
De verdiepende Wwftcursus een must om te volgen voor advocaten die in een corporate transactiepraktijk of vastgoedpraktijk werken of voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de Wwft en voor personen die de compliancefunctie uitoefenen die meer verdieping zoeken.

Over de Wwft
De Nederlandse Orde Van Advocaten schrijft voor dat advocaten jaarlijks op de hoogte moeten zijn van de anti-witwaswetgeving (Wwft: Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme). Zij dienen daarvoor een (online) cursus te volgen. Als poortwachter is een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden. Advocaten hebben immers veel te maken met deze wetgeving! Dit geldt tevens voor notarissen en belastingadviseurs. Iedere werknemers van deze kantoren moet volgens de Wwft geschoold worden én blijven! Tevens geldt de regeling dat een kantoor een Wwft-beleid moet opstellen. Bovendien dient er in iedere organisatie een verantwoordelijke te zijn voor de uitvoering van het Wwft-beleid. 

Basiscursus Wwft
Op woensdag 10 juni organiseren wij een online basiscursus Wwft. Wilt u meer weten over de hoofdlijnen van het Wwft-beleid? Volg dan de online basiscursus Wwft door dhr. Booij.

vrijdag 19 juni 13:00 - 15:00 uur

mr. dr. J.A. Booij docent Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. J.A. Booij
...


De verdiepingscursus Wwft vindt online plaats. Instructies ontvangt u na inschrijving.

€ 72,50 inclusief digitaal cursusmateriaal.