• Startdatum:
  • 26 november 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Vaardigheden
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 4

Beschikkingen zijn vaak nogal lastig te volgen. Het gebruik van juridische termen, omslachtige zinnen of ondoorgrondelijke motiveringen maakt dat veel burgers uitspraken onleesbaar vinden. De roep om begrijpelijke rechtspraak wordt steeds groter: veel burgers vinden uitspraken vaak onleesbaar, en rechtsprekende instanties nemen tegenwoordig initiatieven om recht te spreken in ‘klare taal’. In de praktijk blijkt echter dat het schrijven van een goed leesbare beschikking lastig en tijdrovend is. Uitspraken, beschikkingen en beslissingen op bezwaar zijn nog steeds lastig te volgen voor lezers die niet zijn ingewijd in de juridische praktijk.

In deze webinar krijgt u handvatten aangereikt om de begrijpelijkheid van uw uitspraken en beschikkingen te vergroten. Met drie praktische en makkelijk  toepasbare stappen verbetert u de helderheid van de formuleringen en motiveringen, zonder dat u afbreuk doet aan de juridische inhoud. Daarbij worden tips gegeven om de argumentatie helder en overtuigend te presenteren, de zinnen prettig en makkelijk leesbaar op te schrijven, en de woordkeuze aan te passen aan een niet-juridische lezer. Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de juridische praktijk, zodat u direct de toepasbaarheid voor uw eigen praktijk kunt toetsen.

De Webinar Vaardigheden: In drie stappen naar een begrijpelijke beschikking of beslissing op bezwaar 2020 vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de [webinar/cursus] toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Niveau
Verdiepingsniveau: Kandidaten hebben meer dan 1 jaar ervaring als jurist.

Doelgroep
Alle juristen die uitspraken, vonnissen, beschikkingen of beslissingen op bezwaar schrijven.

                                                                     
13.00 uur: College
15.00 uur: Pauze
15.15 uur: College
17.15 uur: Einde
Macha Furt - Juridisch PAO Leiden
Docent
drs. M.C. Furth
...
Oude Sterrewacht

Sterrenwachtlaan 11, 2311 GW LEIDEN


Het webinar Vaardigheden: In drie stappen naar een begrijpelijke beschikking of beslissing op bezwaar 2020 vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

U ontvangt na inschrijving voor de Vaardigheden: In drie stappen naar een begrijpelijke beschikking of beslissing op bezwaar 2020 per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 275,00 (vrij van BTW) inclusief digitaal cursusmateriaal.