• Startdatum:
  • 3 september 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Huurrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Naast huur, een vergoeding voor het gebruik van ‘de stenen’ van de verhuurder, is de huurder vaak een vergoeding verschuldigd voor levering van zaken en diensten. Bij de huur van woonruimte bestaan die levering vaak uit warmte of schoonmaak van algemene ruimten. Bij de huur van bedrijfsruimte kunnen die leveringen ook uit beveiliging of onderhoud van de lift betrekking hebben. Waar bij huur van woonruimte veel wettelijk geregeld is, is dit niet het geval bij de huur van bedrijfsruimte. Toch maken de servicekosten tot 30% van de huurprijs uit. Het is dus van groot belang voor de huurder dat servicekosten correct worden afgerekend, terwijl het voor de verhuurder hinderlijk is als de door hem voorgeschoten ter discussie worden gesteld.

Tijdens het webinar servicekosten behandelt Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, de verplichtingen voor huurder en verhuurder ten aanzien van servicekosten. Welke kosten zijn verschuldigd? Wanneer moeten deze worden afgerekend? Welke verdeelsleutel(s) zijn toegestaan bij het omslaan van algemene kosten naar de huurder(s)? Deze en andere vragen beantwoordt Elout Korevaar tijdens het webinar.

Doelgroep webinar
Onze webinars huurrecht zijn geschikt voor de juridische professional die in deze tijd zijn/haar kennis betreft het huurrecht up to date wilt houden. 

Korting op specialisatiecursus Huurrecht!
Bij inschrijving en deelname aan één van de webinars van onze webinar cyclus 'Huurrecht' - ontvangt u 10% korting bij inschrijving op de specialisatiecursus Huurrecht, editie 2020! De specialisatiecursus Huurrecht bestaat uit een 2-daagse basiscursus, 2-daagse verdiepingscursus en actualiteitenmiddag. Indien u een kortingscode voor de specialisatiecursus Huurrecht wenst te ontvangen, kunt u ons mailen: pao@law.leidenuniv.nl. U dient zich eerst in te schrijven voor een webinar Huurrecht alvorens u de kortingscode ontvangt. De kortingscode is eenmalig geldig en persoonsgebonden. De kortingscode is niet geldig in combinatie met onze 10% Leidse Alumni korting.

Aanbod Huurrecht webinars
Het webinar huurrecht en servicekosten maakt onderdeel uit van de webinar cyclus Huurrecht.

Overige edities webinar cyclus Huurrecht:

Webinar huurrecht en overlast – 30 september

Webinar huur en faillissement – 7 oktober

Webinar huurovereenkomsten opstellen en beoordelen – 5 november

Toegang tot het webinar
Ons webinar huurrecht en servicekosten vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar huurrecht en servicekosten wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

PO-Certificering
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de Webinar huurrecht en servicekosten toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden. 

Donderdag 3 september van 12:30 tot 13:30 uur.

mr. Korevaar Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. E.P.W. Korevaar
...


Het webinar huurrecht en servicekosten vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

U ontvangt na inschrijving voor de webinar huurrecht en servicekosten per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 
 

€55,00 (vrij van BTW)