• Startdatum:
  • 30 september 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Huurrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Overlast is een verzamelnaam voor ongewenst gedrag van huurder, verhuurder en personen die door huurder in en rondom het gehuurde worden ontvangen. Het is ingewikkelde problematiek omdat de afbakening tussen leefgeluiden en overlast niet altijd helder is, terwijl ook niet alle vormen van geluidsoverlast ontoelaatbaar zijn. Het is complexe problematiek in letterlijke en figuurlijke zin als behalve de relatie huurder-verhuurder, tevens een relatie bestaat tussen de verhuurder en de vereniging van eigenaars (VvE), en/of tussen huurder-VvE en/of huurder-onderhuurder.

Tijdens het webinar overlast behandelt Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, de rechten en verplichtingen van de huurder, verhuurder, VvE en omwonenden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen onder meer aan bod geluidsoverlast, onderhuurder, bedreiging en tips voor dossieropbouw. Voorts behandelt Elout Korevaar processuele aspecten als een betrokkene (verhuurder, huurder, VvE of omwonende) juridische stappen neemt.

Toegang tot het webinar
De webinar huurrecht en overlast vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox). 

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar huurrecht en overlast wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Doelgroep
Onze webinars huurrecht zijn geschikt voor de juridische professional die in deze tijd zijn/haar kennis betreft het huurrecht up to date wilt houden. 

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar huurrecht en overlast toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Aanbod Huurrecht webinars
Het webinar Huurrecht en overlast maakt onderdeel uit van de webinar cyclus Huurrecht.

Overige edities webinar cyclus Huurrecht:

Korting op specialisatiecursus Huurrecht
Bij inschrijving en deelname aan één van de webinars van onze webinar cyclus 'Huurrecht' - ontvangt u 10% korting bij inschrijving op de specialisatiecursus Huurrecht, editie 2020! De specialisatiecursus Huurrecht bestaat uit een 2-daagse basiscursus, 2-daagse verdiepingscursus en actualiteitenmiddag. Indien u een kortingscode voor de specialisatiecursus Huurrecht wenst te ontvangen, kunt u ons mailen: pao@law.leidenuniv.nl. U dient zich eerst in te schrijven voor een webinar Huurrecht alvorens u de kortingscode ontvangt. De kortingscode is eenmalig geldig en persoonsgebonden. De kortingscode is niet geldig in combinatie met onze 10% Leidse Alumni korting.

Woensdag 30 september 2020 van 12:30 tot 13:30 uur.

mr. Korevaar Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. E.P.W. Korevaar
...


Het webinar huurrecht en overlast vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 55,00 (vrij van BTW)