• Startdatum:
  • 17 november 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

In maart 2020 werd het rustige bestaan in Nederland wreed opgeschrikt door de coronacrisis. Delen van de economie kwamen tot stilstand, waaronder de reis- en evenementenbranches. De horeca werd voor uitdagingen gesteld. Bestaande contracten waren niet ingericht op dit virus en zijn gevolgen. Werk aan de winkel voor de contractenjuristen, dus.

In deze online cursus wordt stilgestaan bij de remedies die contractueel worden ingezet bij zo'n crisis en de rol die redelijkheid en billijkheid en onvoorziene omstandigheden spelen. Ook wordt stilgestaan bij bepalingen voor toekomstige contracten; je kunt immers maar één keer verrast worden. 

Docent
Mr. drs. J.H.M. Spanjaard, Advocaat bij facily LAW advocatuur

Online cursus Corona en Contract
De webinar Corona en Contract vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar Corona en Contract wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar Corona en Contract toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Maandag 17 november 2020 van 14:00  tot  17:15 uur (onderbroken door een pauze van 15 minuten).

Spanjaard docent Contracteren JPAO Leiden
Docent
mr. drs. J.H.M. Spanjaard
...


Het webinar Corona en Contract vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. Meer informatie over ons online onderwijs, vindt u op onze veelgestelde vragen pagina.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving

€125,00 (vrij van BTW)