• Startdatum:
  • 18 september 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

Op vrijdag 18 september zal de Universiteit Leiden het Webinar ‘’Besturen in financiële moeilijkheden" aanbieden. PhD-onderzoeker en docent Jessie Pool gaat, in een twee uur durend webinar, in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van besturen in financiële moeilijkheden. Daarnaast zal ze het bestaand wettelijk kader omtrent besturen in financiële moeilijkheden uitleggen. Tot slot komen eventuele ontwikkelingen op het gebied van corona ook aan bod en zal eventuele jurisprudentie omtrent bestuurdersaansprakelijkheid en corona eveneens worden behandeld. Na het volgen van dit webinar bent u volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw drukke praktijk.

Onderwerpen die behandeld zullen worden
- Besturen in financiële moeilijkheden en bestuurdersaansprakelijkheid: uitleg bestaande wettelijke kader en jurisprudentie
- De Europese Herstructureringsrichtlijn: verplichting voor het bestuur om maatregelen te nemen om insolventie af te wenden
- Eventuele ontwikkelingen op het gebied van corona
 

De webinar Besturen in financiële moeilijkheden vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar Besturen in financiële moeilijkheden wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Docent
Mw. mr. J.M.W. (Jessie) Pool,  PhD-fellow Ondernemingsrecht Universiteit Leiden

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar Besturen in financiële moeilijkheden toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

 

 

Vrijdag 18 september van 10:00 tot 12:00 uur.

J.M.W. Pool docent bij Juridisch PAO Leiden
Docent
J.M.W. Pool LLM BSc
...


Het webinar Besturen in financiële moeilijkheden vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 
U ontvangt na inschrijving voor de webinar Besturen in financiële moeilijkheden per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€72,50 (vrij van BTW)