• Startdatum:
 • 3 november 2020
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Rechtsgebied:
 • Algemeen, Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Straf(proces)recht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 4
 • HQ:
 • 4

Webinar Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)

Volg de Wwft cursus voor advocaten bij Juridisch PAO Leiden.

Inhoud Wwft cursus
In deze webinar Wwft leren de deelnemers hoe ze de Wwft in de praktijk moeten toepassen en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. De docent, Arnaud Booij, zal daarbij veel praktijkcases bespreken. In het laatste uur zal de praktijkkennis worden getoetst door middel van een Wwft-quiz.

Na deze Wwft cursus zijn de deelnemers goed op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor henzelf en voor hun kantoor en zijn zij in staat om te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties er een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden.

De Wwft cursus is met name een must voor advocaten die in een corporate transactiepraktijk werken of in de vastgoedpraktijk of voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de Wwft en voor personen die de compliancefunctie uitoefenen.

Alle opgedane kennis is direct toepasbaar in uw beroepspraktijk! Uiteraard zullen alle laatste actualiteiten worden behandeld.

Kennistip: Online cursus Wwft
Op 9 december organiseren wij een online basiscursus Wwft. Dhr. Booij praat u bij over de hoofdlijnen van een Wwft-beleid.

NOvA vereisten
De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte worden gehouden van de anti-witwaswetgeving (Wwft) en daarvoor een cursus moeten volgen. Als poortwachter is ook een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden.

Advocaten denken vaak dat ze in het geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist!

Toegang tot de webinar
De webinar Actualiteiten Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

12.15 uur: Inloggen in de live room                                                                     
12.30 uur: College
14.30 uur: Pauze
14.45 uur: College
16.45 uur: Einde
mr. dr. J.A. Booij docent Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. J.A. Booij
...


Het webinar Actualiteiten Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 325,00  (vrij van btw) inclusief digitaal cursusmateriaal