• Startdatum:
  • 15 december 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Aansprakelijkheidsrecht, Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

Tijdens het webinar actualiteiten schadevergoedingsrecht zullen de laatste ontwikkelingen, kansen en valkuilen van het contractuele en buiten-contractuele schadevergoedingsrecht aan bod komen.

Aan de hand van recente jurisprudentie zal docent Thijmen Nuninga u bij de hand nemen. In het bijzonder is aandacht voor ontwikkelingen omtrent de vaststelling van het csqn-verband, schadebegroting bij onrechtmatige besluitvorming, abstracte schadebegroting, verlies van een kans en proportionele aansprakelijkheid en verjaring.

Zodoende krijgt u in twee uur tijd een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in het schadevergoedingsrecht.


Onderwerpen die aan bod komen:
- Ontwikkelingen csqn-verband
- Schadebegroting bij onrechtmatige besluitvorming
- Abstracte schadebegroting
- Verlies van een kans en proportionele aansprakelijkheid
- Verjaring

Docent
W.Th. Nuninga LLM MJur (Oxon), Thijmen Nuninga is sinds 1 september 2016 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als Meijers PhD Fellow van de Universiteit Leiden. Hij promoveert op de remedies binnen het aansprakelijkheidsrecht. Zijn artikel over het rechterlijk bevel (W.Th. Nuninga, ‘Recht, Plicht, Bevel Verbod’, NTBR 2018/21 won in 2019 zowel de NJV-publicatieprijs als de NTBR-publicatieprijs.

Toegang tot de webinar actualiteiten schadevergoedingsrecht
De Webinar Actualiteiten schadevergoedingsrecht vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox). U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar Actualiteiten schadevergoedingsrecht wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Dinsdag 15 december 2020, van 10:00 tot 12:00 uur

Docent Nuninga bij PAO Leiden
Docent
mr. W.T. Nuninga
...


Het webinar Actualiteiten Schadevergoedingsrecht vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€125,00 (vrij van BTW)