• Startdatum:
  • 15 oktober 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

De AVG is continue in het nieuws. Bijvoorbeeld als het gaat over de corona notificatie-app of om rechtzaken over het recht om te worden vergeten. En ook de toezichthouder, de Autoriteit persoonsgegevens, zoekt regelmatig de voorpagina’s op. In dit webinar gaat hoogleraar Gerrit-Jan Zwenne in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van de AVG en UAVG in het COVID19 tijdperk COVID 19. In een 3 uur durend webinar worden alle belangrijke ontwikkelingen behandeld. U kunt de verworven kennis direct toepassen in uw drukke de praktijk.

Onderwerpen die behandeld zullen worden
- Covid 19 en de AVG
- Aanpassing van de UAVG
- De vergeetrechtarresten uit Luxemburg
- En de controverse over het gerechtvaardigd belang

Online

De webinar Actualiteiten AVG & UAVG vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar Actualiteiten AVG & UAVG wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Docent
Prof. mr. G-J. Zwenne, Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij bij eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie van de faculteit der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en tevens advocaat en partner bij Pels Rijcken

Doelgroep
(Privacy) advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, in-house (privacy) counsels, FG’s en DPO’s
 

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar Actualiteiten AVG & UAVG toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Donderdag 15 oktober, 09:00 - 12:15

Prof. Gerrit-Jan Zwenne - Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. mr. dr. G-J. Zwenne
...


Het webinar Actualiteiten AVG & UAVG vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

U ontvangt na inschrijving voor de webinar Actualiteiten AVG & UAVG per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€195,00 vrij van BTW
Leden van VPR-A & VPR ontvangen 10% korting!