• Startdatum:
 • 8 december 2020
 • Cursusduur:
 • 1 dag
 • Rechtsgebied:
 • Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 5

Deze cursus vindt online plaats!

De webinar Actualiteiten arbeidsrecht besteedt dit jaar aandacht aan de recente ontwikkelingen, op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid, ziekte, flexibele arbeidsrelaties, incl. zzp-ers en Procesrecht. De docenten zullen recente wetgeving en jurisprudentie met u doornemen en overige actualiteiten signaleren.

Cursusleiding:
Prof. mr. B. Barentsen, hoogleraar Sociaalrecht aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen in de publieke sector op de Albeda-leerstoel.

Docenten:

 • Prof. mr. B. Barentsen, voornoemd
 • Prof. mr.  G.C. Boot, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheer gerechtshof Amsterdam
 • Prof.mr. G.J.J. Heerma van Voss, hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit Leiden, tevens staatsraad bij de Afdeling advisering van de Raad van State
 • Prof. mr. S.F. Sagel, hoogleraar arbeidsrecht aan de universiteit Leiden en partner bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Amsterdam.
 • Mr.dr. M.Y.H.G. Erkens, universitair hoofddocent bij de afdeling Sociaal recht aan de Universiteit Leiden, tevens kantonrechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Limburg en de rechtbank Noord-Holland.

Doelgroep:
Advocaten en juristen op het gebied van het arbeidsrecht

Niveau: 
Verdiepingsniveau: meer dan 1 jaar ervaring; kandidaat beschikt over (gevorderde) basiskennis arbeidsrecht

Toegang tot het webinar
Het webinar vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar Actualiteiten Arbeidsrecht 2020 wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de [webinar/cursus] toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

9.00 uur: Inloggen
9.30 uur: Prof.mr. G.J.J. Heerma van Voss,
actuele wetgeving
10.30 uur: Prof. mr. S.F. Sagel,
actuele cassatiezaken
11.30 uur: Prof.mr. G.C. Boot,
flexibele arbeidsrelaties en zzp
12.30 uur: Pauze
13.00 uur:        Mr.dr. M.Y.H.G. Erkens,
recente kantonrechtspraak, ontslag en procesrecht
14.00 uur: Prof. mr. B. Barentsen,
werkgeversaansprakelijkheid en ziekte
15.00 uur: Einde

 

Barend Barentsen - Arbeidsrecht - Juridisch PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. B. Barentsen
...
Barend Barentsen - Arbeidsrecht - Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. mr. B. Barentsen
...
boot docent pao leiden
Docent
prof. mr. dr. G.C. Boot
...
Erkens, docent JPAO Leiden
Docent
mr. dr. M.Y.H.G. Erkens
...
Docent Heerma van Voss PAO Leiden Arbeidsrecht
Docent
prof. mr. G.J.J. Heerma van Voss
...
sagel docent bij juridisch pao leiden
Docent
prof. mr. S.F. Sagel
...


Het webinar Actualiteiten Arbeidsrecht vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 225,00 (vrij van BTW)