Onderwijsprijs PAO 2017


Er waren in 2017 ruim 300 docenten die circa 150 cursussen verzorgden, het gemiddelde lag in 2017 zeer hoog met een gemiddeld van 8,4.


Op 31 augustus 2018 reikte onze decaan prof.mr. Joanne van der Leun de onderwijsprijzen PAO 2017 uit aan maar liefst vier sprekers. Dat is bijzonder, omdat normaliter de prijzen aan twee sprekers (intern/extern) worden uitgereikt, doch in 2017 scoorden 4 sprekers unaniem het cijfer 10.


Prof.mr. Alex Geert Castermans en mr. Coen Drion kregen deze waardering vanwege hun bijdragen aan de Specialisatieopleiding Civiele Cassatie. Prof.mr. Bart Krans vanwege zijn bijdrage aan de Specialisatieopleiding Contracteren èn de cursus Bewijslastverdeling, dus 2 x een 10! Mr.dr. Hendrik Kaptein vanwege zijn bijdrage aan de cursus Argumenteren – Gelijk hebben en Krijgen.

 Alumnidag rechten 2018 LR 18  Alumnidag rechten 2018 LR 20  Alumnidag rechten 2018 LR 21 Alumnidag rechten 2018 LR 19 

 


PAO-onderwijsprijs 2016 

Op 1 september 2017 werd de JPAO-onderwijsprijs 2016 uitgereikt door Joanne van der Leun, decaan, aan de beste “interne” en “externe” docent. De prijs voor de beste interne docent is gewonnen door Jan Crijns en voor de beste externe docent door Bart Krans (niet aanwezig). 

 LR Klein 1

 PAO-onderwijsprijs 2015

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste “interne” en “externe” docent. De prijs voor de beste interne docent is gewonnen door Yvonne Erkens en voor de beste externe docent door Bart Krans. Lees meer....


PAO-onderwijsprijs 2014


Van de 265 docenten die in 2014 een bijdrage verzorgden, zijn van de 25 genomineerden die 9 of hoger scoorden (lees meer), twee sprekers geselecteerd die het hoogste scoorden.
De beste interne en de beste externe docent kregen van deelnemers beiden unaniem het cijfer 10!

Beste interne pao-docent 2014:

Prof. Stefan Sagel
voor zijn bijdrage aan de Specialisatieopleiding Arbeidsrecht
hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden, tevens advocaat te Amsterdam

beste externe pao-docent 2014:

Mr. Willem van Schendel voor zijn bijdrage aan de Conferentie Civiele Cassatie
vice-president en voorzitter strafkamer, Hoge Raad der Nederlanden

 

Leiden Revisited 2015 LR 116

foto: prof. Stefan Sagel (links) en mr. Marco van der Ree (rechts)

   

externepaoprijs14

foto: mr. Willem van Schendel (links) en mr. Marco van der Ree (rechts)


 PAO-onderwijsprijs 2013 

Op dinsdag 9 september 2014 is tijdens de alumni-dag Leiden Revisited de onderwijsprijs 2013 uitgereikt aan de beste interne en externe docent.

De door prof.mr.dr. S.F. (Stefan) Sagel verzorgde bijdrage aan de Specialisatieopleiding Arbeidsrecht (Leerlijn 4) d.d. 14 mei 2013 en zijn bijdrage aan de opleiding Specialisatie & Permanente Educatie Civiele Cassatieadvocatuur (leerlijn 1) werden door de cursisten beoordeeld met het cijfer 10 en werd door deze unanieme score uitgeroepen als best beoordeelde interne docent in 2013!

De cursisten merkten op (losse opmerkingen):

- Fijne docent, prettig dat veel uitspraken worden behandeld
- Zeer duidelijk en vlot!
- Helder en inspirerend! Ook qua sheets verfrissend
- Erg goed!
- Helder!
- Leuke presentatie in heldere woorden.

Voor meer informatie wanneer deze cursussen weer plaatsvinden, zie daartoe onze website of neemt u contact met ons op.

 

 455B9407 resize

  

De door de heer Prof. mr. E.P.M. (Erik) Vermeulen verzorgde bijdrage aan de Specialisatie-opleiding Ondernemingsrecht (leerlijn 1) werd door de cursisten beoordeeld met het cijfer 10 en werd door deze unanieme score uitgeroepen als best beoordeelde externe docent in 2013!

De cursisten merkten op (losse opmerkingen):

-           Super!

-           Zeer prettige wijze van lesgeven.

-           Uitstekend!

-           Erg goed, zeer levendig met geweldige tips!

-           Interactief en erg praktijkgericht.

-           Zoals hij les geeft, mag iedereen les geven. Praktisch, veel voorbeelden, boeiend, kortom uitstekend!

epmvermeulen

 


PAO-onderwijsprijs 2012

Op donderdag 26 september 2013 is tijdens de alumni-dag Leiden Revisited de onderwijsprijs 2012 uitgereikt aan de beste interne en externe docent.


Pete Redman
ontving voor zijn bijdrage aan de cursus Legal English: Practicing & Drafting Contracts van cursisten het cijfer 10! Door deze score werd Redman (wederom) uitgeroepen tot best beoordeelde externe docent 2012.

Cursisten merkten onder meer op:

- Mr. Redman is brilliant!

- EXCELLENT! Zeer leerzaam en bijzonder humoristisch

De 'Redman-code': Met veel humor de puntjes op de 'i’. Voor meer informatie wanneer deze cursus weer plaatsvindt, zie daartoe onze website of neemt u contact met ons op.

Leiden Revisited LR-67

Prof.mr. Tineke Cleiren ontving voor haar bijdrage aan de Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundigen van cursisten het cijfer 10!
Door deze unanieme score werd zij uitgeroepen als beste beoordeelde interne docent 2012.

Cursisten merkten onder meer op:

- Helder betoog, maakt lastige materie duidelijk en inzichtelijk.

- Helder verhaal, goede voorbeelden.

De Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundigen leidt deskundigen op die als (forensisch) deskundige in gerechtelijke procedures ingezet worden. Zie voor meer informatie over deze opleiding of andere cursussen waar prof. Cleiren onderwijs verzorgt onze website of neemt u contact met ons op.

Leiden Revisited LR-71

 PAO-onderwijsprijs 2011

Maandag 13 februari 2012 zijn de prijzen voor beste interne en externe docent uitgereikt.

Beste docent 2011website

Pete Redman ontving de prijs voor beste externe docent, hij kreeg van de cursisten een 10 voor zijn cursus Echt Engels!

Jeroen van der Weide ontving een 9,6 voor zijn bijdrage aan de Verdiepingscursus Internationaal Contracteren.

Jeroen van der Weide is tevens Mr. van de week in het tijdschrift Mr. Lees meer...

In maart 2012 verscheen een interview met beide docenten in het tijdschrift Mr. Klik hier...


PAO-onderwijsprijs 2010

In 2010 ging de PAO onderwijsprijs naar de volgende docenten:
 • Beste interne docent werd Prof. mr. D.J.G. Visser, hij ontving van de cursisten een gemiddeld cijfer van 9,56 voor zijn bijdrage aan de cursus Procederen en Contracteren in IE-zaken.

Visser 

 • Beste externe docent werd Pete Redman, hij ontving van de cursisten bij de cursus "Echt Engels" gemiddeld een 10! ook ontving hij de prijs voor beste cursus voor deze cursus.

 Pete Redman


 PAO-onderwijsprijs 2009

Dinsdag 12 januari 2010 zijn de prijzen voor de beste PAO docent en PAO cursus uitgereikt.
 • Beste externe docent was Ronald Huisman (Associate Professor in Financial Management aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens directeur FinEdge International Group te Rotterdam) voor zijn bijdrage aan de Basiscursus Financieel Management voor juristen. Hij scoorde een 10.

   

 • Beste interne docent was Christien de Kruif (medewerker Onderwijs & Onderzoek Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden) voor haar bijdrage aan de Basiscursus Bestuurs(proces)recht. Zij scoorde een 9,88.

 • Best beoordeelde externe cursus was de Opfriscursus Echt Engels, verzorgd door Pete Redman (directeur Redman Institute).

 • Best beoordeelde interne cursus was Civiel Bewijsrecht, verzorgd door Wilberdine Thoe Schwartzenberg (docent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Universiteit Leiden) en Willem Sprenger (vice-president Rechtbank Rotterdam).

 
 
PAO-onderwijsprijs 2008

 

De PAO-Onderwijsprijs voor "beste externe docent in 2008" werd uitgereikt aan Pete Redman. De cursisten waardeerden zijn bijdrage aan de cursus Echt Engels met de uitmuntende score 10! Ook in 2007 ontving hij de PAO-onderwijsprijs, toen met het cijfer 9,9!
Cursisten die de cursus Echt Engels in 2008 volgden, maakten de volgende opmerkingen:

 • "Ik wil graag nog een les".

 • "Graag terugkomdag".

 • "Brilliant teacher". 

 • "Vol energie! Tof!"

  De PAO-Onderwijsprijs voor "beste interne docent in 2008" werd uitgereikt aan Prof.mr. Dirk Visser. De cursisten waardeerden zijn bijdrage aan de Basiscursus Intellectuele eigendom met de score 9,65!
  De PAO-Onderwijsprijs voor "beste cursus in 2008" ging naar Prof.mr. W.G. Huijgen en Mw.dr.mr. C. Breedveld voor "Actualiteiten Onroerend Goed en overige beperkte rechten". Komend voorjaar 2009 is ingepland: Act. ontwikkelingen i/h notariële beroep en Beroepsaansprakelijkheid Advocatuur & Notariaat.

In 2007 werd de PAO-Onderwijsprijs uitgereikt aan Pete Redman. De cursisten waardeerden zijn bijdrage aan de cursus Echt Engels met het cijfer 9,9!In 2006 werd de PAO-Onderwijsprijs uitgereikt aan Prof.mr. Jaap Hijma en Mr.dr. Luuk Reurich. De cursisten waardeerden hun bijdrage met het cijfer 9,6!In 2005 won prof. mr. W.G. Huijgen de PAO-Onderwijsprijs 2005.

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666
pao@law.leidenuniv.nl

© 2019 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden