Logo KNBA[Door: redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

Het Leids Juridisch PAO is sinds kort een erkende NBA onderwijsinstelling en derhalve gerechtigd om cursussen met vermelding van gecertificeerde PE-uren aan te bieden.

Marco van der Ree, directeur Juridisch PAO, Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Leiden Law School, is erg content met de erkenning: "Het Leids Juridisch PAO biedt sinds 2004 de specialisatieopleiding voor gerechtelijk deskundigen aan, diverse accountants volgen jaarlijks deze opleiding. Nu wij een door de NBA erkende opleidingsinstantie zijn, kunnen wij extra service bieden aan de accountant deelnemers nu wij gerechtigd zijn NBA PE-punten toe te kennen. Daarnaast hebben wij diverse cursussen in ons aanbod die voor de accountant interessant zijn en kunnen zij naast het verkrijgen van excellente kennis nu ook hun PE-punten bij ons behalen." 

Voordelen voor accountants
Ook beaamt Van der Ree de voordelen van de NBA erkenning voor de cursisten zoals accountants en juristen: "Erkenning van een beroepsorganisatie krijg je als opleidingsinstantie niet zomaar. De NBA, Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, zet bijvoorbeeld CEDEO in als onafhankelijke instelling om de kwaliteit van het onderwijs te toetsen. Voor onze deelnemers een extra vertrouwen dat ze bij ons kwalitatief hoogstaand onderwijs kunnen volgen. Voor juridische professionals zijn wij een vertrouwd adres voor nascholing en zij gaven ons aanbod in 2016 een gemiddelde waardering van 8,6. Voor de accountants vertrouwen wij erop diezelfde kwaliteit te leveren."

Kruisbestuiving 
Daarnaast ziet Van der Ree vooral het delen van kennis en de kruisbestuiving tussen accountants en juristen als waardevolle aanvulling. Hij zegt hierover: "Het merendeel van onze deelnemers heeft vrijwel altijd een juridische achtergrond. Het is waardevol om bij sommige cursussen deelnemers te betrekken die een rol spelen als bijvoorbeeld deskundige in juridische kwesties. Dat is een zeer waardevolle kruisbestuiving."

PE NBAHierbij een selectie van topcursussen en opleidingen waarmee ook NBA PE punten te behalen zijn:

Specialisatieopleiding Gerechtelijk deskundigen [55 PE NBA] gestart in september 2017. Deze zeer gewaarde opleiding zal ook in september 2018 weer aangeboden worden.

Specialisatieopleiding Contracteren [42 PE NBA], [42 PE NBA], start op donderdag 29 maart 2018. Nu met vroegboekkorting.

Actualiteitencursus Ondernemingsrecht [5 PE NBA]. De curus vindt plaats op 12 december in de Oude Leidse Sterrewacht. U kunt zich voor deze cursus nog inschrijven.

 

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden