Spoorrecht symposium[Door: redactie Juridisch PAO Leiden]

Op 15 december 2017 wordt in Leiden het congres Ontwikkelingen in het Spoorwegrecht georganiseerd. Tijdens het congres wordt aandacht besteed aan de verticale interactie tussen het Europese recht en het nationale spoorwegrecht. De horizontale interactie tussen het spoorwegrecht en de meer klassieke rechtsgebieden zoals het privaatrecht en het publiekrecht vormt in diverse lezingen een andere belangrijke leidraad.


Het congres vindt plaats op vrijdag 15 december 2017, van 09.30 - 17.15 uur.

suto2Congresleider is mr. dr. V.J.A. Sütö. Na haar afstuderen aan de Rijksuniversiteit Groningen (1993) werd Viola Sütö docent privaatrecht en wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteit van Maastricht. Vanaf 1998 werkte zij op het Ministerie van (toen) Verkeer & Waterstaat, onder meer als juridisch projectleider inzake de verzelfstandiging van NS. 


Daarnaast werkte zij aan haar dissertatie over gebruik van buitenlands recht bij de totstandbrenging van het in 1992 ingevoerde Vermogensrecht. Sinds haar promotie in Leiden (2004), is Viola Sütö als advocaat te Den Haag werkzaam in de spoorsector, de laatste tien jaar bij spoorkantoor LegalRail.

Haar cliënten zijn onder meer (internationale) spoorvervoerders, havenbedrijven, spoor- en materieelbouwers en verzekeraars. Zij is internationaal arbiter in diverse spoorzaken. Daarnaast is Viola Sütő lid van het curatorium van OV-loket, en bestuurslid van de NVV. Zij combineert de spoorpraktijk met de wetenschap en publiceerde dit jaar samen met de hieronder genoemde Hagdorn en Wedzinga het Handboek Spoorwegrecht.

Bekijk hier het congresprogramma.

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden