DeathtoStock Wired3[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Is de robotrechter de ideale hulpmiddel voor overbezette rechters of verdwijnt de menselijk maat op deze manier uit de rechtszaal? Volgens voorstanders zouden machines, volgepompt met historische data, tot de ideale beslissing moeten komen.

 

Jaap van den Herik, hoogleraar juridische informatica, is zo'n voorstander van de robotrechter. Hij geeft in een artikel in het Nederlands Dagblad aan dat hij denkt dat de computer iedere rechter kan vervangen. 'Daar ben ik 100 procent van overtuigd. Juristen hebben de kracht van zelflerende programma's nog niet in de gaten. Dus zeggen ze: het mag niet. Maar waarom zou je het willen tegenhouden?' Lees hier verder -->


AANSLUITENDE KENNISTIPS VOOR JURIDISCHE PROFESSIONALS (advocaten, rechters, officieren van justitie, (bedrijfs)juristen

Update Juridisch PAO Leiden Cursuskalender:  Juridisch PAO Leiden presenteert het geactualiseerde postacademisch cursus- en opleidingsprogramma op topniveau. Behaal uw punten, scherp uw kennis aan én vergroot uw netwerk.

Bekijk hier het geactualiseerde en boeiende cursusprogramma. Van 'shorttrack’-cursussen, seminars, congressen, verdiepingscursussen tot specialisatietrajecten op maar liefst 18 rechtsgebieden.

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden