Vleggeert[Door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

De gevolgen van de Paradise Papers houden de gemoederen flink bezig. De juridisch PAO Leiden redactie spotte een interessant item waarin enkele publicaties over de Paradise Papers voor u zijn samengesteld: Jan Vleggeert, Universitair hoofddocent belastingrecht, Universiteit Leiden, in diverse media over de Paradise Papers.

 

Jan Vleggeert in diverse media over de Paradise Papers
bron: Universiteit Leiden

DeathtoStock Wired6Nederland lag al eerder onder vuur omdat grote internationale bedrijven hier gemakkelijk belastingvoordeel konden krijgen. Na het uitlekken van de zogenoemde Paradise Papers, een verzameling teksten aangaande internationale belastingontwijking, klinkt die kritiek nog veel luider. Volgens Brussel moet Nederland hiermee stoppen.

Nu duidelijk wordt welke bedrijven er speciale afspraken hebben met de belastingdienst, onder meer Nike en Procter & Gamble, en hoeveel geld dit deze bedrijven bespaart, verandert er iets. Jan Vleggeert, universitair hoofddocent belastingrecht, geeft in het NOS Journaal aan dat dit slecht is voor de Nederlandse reputatie. ‘Het doet onze reputatie geen goed nu dit zo open en bloot in de krant staat.'

Dat de belastingdienst dit soort deals sluit met multinationals is geen geheim. De Nederlandse overheid wil dat ons land aantrekkelijk is voor grote internationale bedrijven, want als zij zich hier vestigen, dan profiteert Nederland daarvan mee. Er zijn echter wel duidelijk regels. ‘Dat zijn kwaliteitsnormen. Zo proberen wij een mate van transparantie en kwaliteit te waarborgen,’ aldus Vleggeert. Lees hier verder op de site van Universiteit Leiden

[credits foto: deathtostock]

AANSLUITENDE KENNISTIPS:
Het Leids Juridisch PAO - Universiteit Leiden - organiseert samen met topdocenten uit de praktijk en wetenschap diverse postacademische kennis-sessies op het vlak van belastingrecht en financieelrecht. Topcursussen waarmee de juridische professional de kennis aanscherpt, PE punten behaalt en het zakelijk netwerk vergroot.

Bekijk hier de actuele cursuskalender Belastingrecht

Bekijk hier de actuele cursuskalender Financieelrecht 

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden