Interview Twan Huys in Nieuwsuur Tom Barkhuysen inzake Woo[door: redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

De Wet Openbaarheid van Bestuur zorgt al jarenlang voor de nodige reuring. Vooral de Woo (Wet Open Overheid) houdt de gemoederen bezig hetgeen ook weer bleek in de uitzending van Nieuwsuur afgelopen maandag. Nieuwsuur bracht verschillende prangende kwesties aan het licht over de ‘Woo-strijd’.

Opvallend in de uitzending was het citaat van een topambtenaar uit een gelekte e-mail: “…bedenk dat we bezig zijn met een exercitie die mede tot doel heeft om te voorkomen dat er een wet komt (Woo, red.) die een onhaalbare werklast met zich meebrengt." Komt de Woo door de Eerste Kamer? Dat is de vraag.

In deze uitzending liet o.a. ook prof.mr. T. (Tom) Barkhuysen, advocaat en partner bij Stibbe N.V. en deeltijdhoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, zijn licht schijnen op deze kwestie. In het interview met Twan Huys vertelt Tom Barkhuysen onder andere wat de obstakels en oplossingen zijn voor de invoering van de Woo én wat er moet gebeuren wanneer die wet in werking treedt.  KIJKTIP: Klik hier voor de uitzending (vanaf minuut 19.40)

AANSLUITENDE KENNISTIP MET PROF. MR. TOM BARKHUYSEN
Voor juridische professionals die volledige op de hoogte willen zijn én blijven organiseert het Leids juridisch PAO in samenwerking met prof.mr. T. Barkhuysen op woensdagmiddag 11 oktober de postacademische cursus: Actualiteiten Wet Openbaarheid van Bestuur 2017 [4 PO NOvA, 4 PWO]

De cursus schetst aan de hand van recente voorbeelden een compleet beeld van de actuele werking van de WOB. Daarbij wordt steeds het perspectief van de overheid en de verzoeker om informatie belicht. Ook Europeesrechtelijke invloeden komen aan de orde. De blik wordt ook gericht op voorstellen voor nieuwe openbaarheidswetgeving.

Kortom, na slechts één dagdeel beschikt u over de nodige parate kennis van de WOB en worden ontwikkelingen voor u op “een rij gezet” en wat dit betekent voor uw praktijk.

Klik hier voor meer informatie en/of deelname aan de cursus actualiteiten Wet Openbaarheid van Bestuur 2017 [woensdagmiddag 11 oktober | 4 PO NOvA, 4 PWO]

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden