DeathtoStock Wired2[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Advocatenblad]

De oogst van de eerste week van KEI civiel 1.0 is zestien zaken. Dat laat de Raad voor de rechtspraak weten. Sinds 1 september is digitaal procederen verplicht bij de rechtbanken Midden-Nederland en Gelderland in handelszaken met een belang van meer dan 25.000 euro.

 

De Rechtspraak is tevreden en noemt het een ‘soepele start’. ‘Mooi dat het begint te lopen en dat er al zestien zaken zijn ingediend,’ zegt Rechtspraak-voorlichter Annelies van Knippenbergh. ‘De techniek doet wat het moet doen,’ zegt rechter Selinde Boks-Boom, projectleider voor KEI civiel. Wel was er de eerste dag een kleine technische storing: bij een enkele zaak constateerde de Rechtspraak vertraging waardoor de procesinleiding niet direct zichtbaar was. Meteen werd spoedonderhoud ingezet, vanaf 19.00 uur ’s avonds in plaats van de gebruikelijke 20.00 uur, waarna de storing snel verholpen was.
Lees hier verder op Advocatenblad.nl

AANSLUITENDE KENNIS-SESSIES VOOR JURIDISCHE PROFESSIONALS:

Symposium KEI
Donderdag 23 november 2017, van 13.50 - 21.45 uur
Locatie: De oude Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11 te Leiden
6 PO NOvA, 6 KBvG (in aanvraag)

KEI, ofwel het nieuwe digitale procesrecht, is met ingang van 1 september 2017 de verplichte wijze van procesvoering voor civiele vorderingszaken met verplichte procesvertegenwoordiging in de pilot rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Voorts treedt dan in één keer een aantal wetsartikelen in werking die ook van toepassing zijn in niet-digitale procedures. Landelijke invoering van KEI voor alle rechtbanken is in 2018 voorzien.
Bekijk hier het seminarprogrammaActualiteiten Digitalisering in het bestuursrecht
Donderdag 2 november 2017 van 12.30 tot 17.15 uur, te Leiden
4 PO NOvA

Digitalisering is een actueel thema. Niet alleen gaat communicatie steeds meer langs de digitale weg, het moet ook steeds vaker langs de digitale weg. Een bekend voorbeeld daarvan is het Project KEI, dat tot doel heeft de rechtspraak te digitaliseren. Daarnaast zien we dat de relatie tussen overheid en burger richting digitalisering gaat. Dat leidt tot nieuwe vraagstukken, zoals: is de wet- en regelgeving op juiste wijze gepubliceerd (en dus in werking getreden)? Hoe werkt de digitale inspraakprocedure? Kan ik online in bezwaar? En hoe zet ik dan mijn handtekening? Dit vraagt van u een omslag in denken en nieuwe kennis. Tijdens deze cursus praten wij u bij over de belangrijkste ontwikkelingen die u te wachten staan op het gebied van de digitalisering in het bestuursrecht. Wij geven u de ins en outs van de belangrijkste wetsvoorstellen en laten zien hoe de voorgestelde veranderingen doorwerken in de bestuursrechtelijke (proces)praktijk.
Bekijk hier het cursusprogramma

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden