DeathtoStock Wired5Vooruitlopend op de Studiemiddag Brexit (donderdag 31 mei 2018 | 4 PO NOvA) onder leiding van prof.mr. W.J. Oostwouder, hoogleraar Corparate Finance Law aan de Universiteit Utrecht, brengen we de komende periode relevant (gespot)nieuws, interviews en achtergrondinformatie over wat juridische professionals moeten weten over de brexit. Met vandaag: 

[Gespot] ABN Amro waarschuwt bedrijven: bereid je nu voor op brexit

[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: rtl/nieuws]

Het Nederlandse bedrijfsleven wordt harder geraakt door brexit dan de rest van de eurozone, waarschuwt ABN Amro. De bank adviseert daarom ondernemers in alle sectoren om nu al in actie te komen.

Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke exportpartner voor Nederland. Volgens berekeningen van de bank gaat het om 8,2 procent van onze goederenexport en 10,8 procent van de export van diensten. Omdat het land daarmee goed is voor bijna 3 procent van het Nederlandse bbp, verwacht ABN Amro dat de gevolgen voor onze export groot zullen zijn. 

 “Nederlandse vissers vrezen een 'harde' Brexit” 

Brexit zet namelijk de vraag naar Nederlandse goederen en diensten onder druk. Volgens de bank moet vooral bedrijven in de agrarische, industriële en foodsector zich zorgen maken. Nederland is het belangrijkste EU-land als het gaat om de import van voedingsmiddelen van het VK. Lees verder op rtl/nieuws

 

AANSLUITENDE KENNISTIP:
Studiemiddag Brexit - de juridische gevolgen?
Donderdag 31 mei 2018 van 13.00 tot 17.30 uur, te Leiden
4 PO NOvA

Cursusleiding en middagvoorzitter: Prof.mr. W.J. Oostwouder, hoogleraar Corparate Finance Law aan de Universiteit Utrecht, advocaat bij Loyens & Loeff te Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie en/of deelname.