DeathtoStock Wired5[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Nanda Troost de Volkskrant]

Interessant stuk uit de praktijk van het arbeidsrecht en ontslagvergoeding.  ‘Het gaat er niet om de werkgever te straffen, maar om wat billijk is voor de werknemer’ aldus Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht in Leiden en advocaat bij De Brauw.


Hoge Raad: persoonlijke omstandigheden tellen weer mee bij ontslagvergoeding
door: Nanda Troost - de Volkskrant

De Hoge Raad heeft een deel van de versobering van de ontslagvergoeding uit 2015 ongedaan gemaakt. Met maatwerk door de rechter gaan de persoonlijke omstandigheden van de werknemer in sommige gevallen toch weer meetellen.

Werknemers die in strijd met de wettelijke regels door hun werkgever zijn ontslagen, kunnen via de rechter een schadevergoeding eisen voor het loon dat ze door dat onterechte ontslag mislopen. De kansen op een nieuwe baan en het arbeidsverleden mogen daarbij zwaar meetellen.


Het betreffende arrest, van afgelopen vrijdag, kan gevolgen hebben voor enkele honderden mensen per jaar. 'Het kan lelijk in de papieren lopen, maar de individuele rechtvaardigheid is terug in het ontslagrecht', zegt Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht in Leiden en advocaat bij De Brauw. Hij stapte voor een ontslagen kapster naar de Hoge Raad.
Lees hier verder op de Volkskrant.nl


AANSLUITENDE KENNISTIPS VOOR PROFESSIONALS ARBEIDSRECHT

Prof.mr. S.F. (Stefan) Sagel, is een van de topdocenten verbonden aan het Leids Juridisch PAO - Universiteit Leiden. Op donderdag 7 december deelt hij zijn kennis tijdens de actualiteitencursus Arbeidsrecht 2017 [6 PO NOvA]


De cursus staat onder leiding van prof.mr. B. Barentsen, bijzonder hoogleraar op de Albeda-leerstoel en universitair hoofddocent bij de afdeling sociaal recht, tevens raadsheer-plaatsvervanger in de Centrale Raad van Beroep.

Andere experts die Acte de présence geven zijn:

Prof.mr. G.C. Boot, hoogleraar arbeidsrecht aan de universiteit Leiden en kantonrechter te Amsterdam.

Prof.mr. G.J.J. Heerma van Voss, hoogeleraar sociaal recht aan de Universiteit Leiden, tevens staatsraad bij de afdeling advisering van de Raad van State.

Prof.mr. S.F. Sagel, hoogleraar arbeidsrecht aan de universiteit Leiden en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Amsterdam.

Mr. L.C.J. Sprengers, gastmedewerker afdeling sociaal recht aan de Universiteit Leiden, tevens advocaat Advocatenkantoor Sprengers Advocaten.

De jaarlijkse cursus Actualiteiten arbeidsrecht besteedt dit jaar veel aandacht aan de invloed van de invoering van de voor het arbeidsrecht van groot belang zijnde Wet werk en zekerheid (Wwz) in 2015. Daarnaast zullen de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie en de overige actualiteiten uiteraard ook aan de orde komen.

Actualiteiten Arbeidsrecht 2017
Donderdag 7 december 2017 van 09.30 tot 17.15 uur, te Leiden
6 PO NOvA

Exclusief voor advocaten, arbeidsrechtjuristen en bedrijfsjuristen. De cursus is ook bestemd voor niet-juristen, mits deze academisch geschoold zijn en tenminste één jaar relevante praktijkervaring hebben.
Bekijk hier het programma

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden