DeathtoStock Wired2[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: de Telegraaf]

Op 27 juni maakte de Europese Commissie bekend dat Google de hoogste boete ooit krijgt inzake de misbruik van de zoekmachine. Na zeven jaar onderzoek stelde de commissie o.a.: ‘Google misbruik zijn zoekmachine om eigen producten en diensten, zoals de prijsvergelijker Google Shopping, te bevoordelen ten opzichte van de concurrentie.

De Europese Commissie trad de laatste jaren hard op tegen meer grote Amerikaanse technologiebedrijven. Behalve Intel en Google kregen ook Microsoft, Apple, Facebook en Amazon boetes voor uiteenlopende vergrijpen tegen het Europees mededingingsrecht. Lees hier verder op de Telegraaf.

credits foto: deathtostock

AANSLUITENDE KENNISTIPS MEDEDINGINGSRECHT voor advocaten, bedrijfs- en overheidsjuristen en rechterlijke macht.

Het mededingingsrecht blijft zich onverminderd snel ontwikkelen. Ondernemingen die steeds vaker geconfronteerd worden met flinke boetes voor het overtreden van de mededingingsregels of schadevergoedingsacties van afnemers die schade hebben geleden als gevolg van een kartel. Het Leids Juridisch PAO, Universiteit Leiden, helpt juridische professionals de kennis aan te scherpen, de punten te behalen én het zakelijk netwerk te vergroten.

Voor u geselecteerd: twee kennistips mededingingsrecht dit najaar :


1] Actualiteitencursus Mededingingsrecht 2017

Maandag 4 december 2017 van 14.30 tot 21.50 uur, te Leiden

6 PO NOvA

U wordt gewezen op de risico's en gevolgen voor ondernemingen van recente besluiten en uitspraken van de ACM (Autoriteit Consument & Markt), de Europese Commissie en nationale en Europese rechters. Zoals de gevolgen van het overtreden van mededingingsrechtelijke bepalingen (clementieregeling, nietigheid, (persoonlijke) boete), meldingen van fusies, overnames en joint ventures, valkuilen bij een machtspositie, compliance.  Kortom, in een kort tijdsbestek bent u volledig op de hoogte, deelt u met vakgenoten kennis en inzichten die direct toepasbaar zijn voor uw proces- en adviespraktijk.
Bekijk hier het programma


2] Actualiteitencursus Wet Markt en Overheid

Dinsdag 12 december 2017 van 13.00 tot 16.45 uur, te Leiden
3 PO NOvA, 3 PWO

Wanneer overheden op een rechtmatige wijze economische activiteiten willen verrichten, dan moeten zij (behoudens uitzonderingsgevallen) rekening houden met de gedragsregels uit de Wet markt en overheid (WM&O).
Bekijk hier het programma

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden