DeathtoStock Wired2[Door: redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

De schrik na van de WannaCry-ransomware zit er goed in. Hoewel Nederland grotendeels de dans ontsprong, staan de seinen op rood. De Nederlandse regering neemt haar verantwoordelijk. Maar is dat genoeg? Cybercrime wordt een steeds groter gevaar en moet op elk vlak bestreden worden. 

Ook de rol van de juridische professional is daarin relevant. Prof.dr.mr. G.J. Zwenne, Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij, Universiteit Leiden, zegt hierover: ‘Informatiebeveiliging en cybercrime zijn van toenemend belang voor bedrijven en overheden. Ook juristen die zich niet specifiek met dit vakgebied bezig houden kunnen niet meer zonder een gedegen kennis van de implicaties die een inbraak of een beveiligingsincident met zich mee brengen.’

Het Leids Juridisch PAO-Universiteit Leiden organiseert daarom in samenwerking met prof.dr.mr. G.J. Zwenne op 29 november 2017 van 09.30 tot 16.30 uur de cursus Cybercrime & cybersecurity voor juristen [6 PO NOvA]. Een kennis-event dat u niet mag missen. ‘Deze cursus verenigt een juridisch overzicht van de betrokken wet- en regelgeving met een inzicht in de praktijk van de hacker. Met behulp van een live demonstratie zullen diverse hack-technieken worden gedemonstreerd en zal, op eenvoudige wijze, inzicht worden gegeven in de wereld van de cybercrimineel nu en in de toekomst en wat de juridische professional hierover dient te weten.’ aldus prof.dr.mr. G.J. Zwenne. Klik hier voor het volledige cursusprogramma en reserveer alvast hier uw plek zodat u verzekerd bent van deelname.

(credits foto: deathtostock)

MEER INFORMATIE:
Studiedag: Cybercrime & cybersecurity voor juristen
Woensdag 29 november 2017 van 09.30 tot 16.30 uur, te Leiden
6 PO NOvA
Klik hier voor het volledige cursusprogramma


WELLICHT OOK VOOR U INTERESSANT:

Onrechtmatige perspublicaties
Donderdag 5 oktober 2017 van 09.30 tot 17.15 uur, Hilton DoubleTree te Amsterdam

5 PO NOvA

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van de onrechtmatige perspublicaties, hoe luidt de recente nationale jurisprudentie en die van het EHRM en wat betekent het in de Praktijk?
Lees meer...

 

Het Nationale Privacycongres 2017
Vrijdag 24 november 2017 van 09.30 tot 17.15 uur.
Locatie: Amsterdam, exacte locatie nog nader te bepalen.
5 PO NOvA

Dit jaar zal de Universiteit Leiden, in samenwerking met vier sprekers het Nationale Privacycongres organiseren. Het is op dit moment al mogelijk u in te schrijven. Het programma zal in de loop van het voorjaar verder uitgewerkt worden. Voor de mensen die zich nu al inschrijven geldt een Early bird prijs.
Lees meer


MEER KENNIS eLaw & ICT-recht voor juridische professionals:
Klik hier voor het actuele overzicht van het actuele cursusaanbod eLaw en ICT-recht, exclusief voor juridische professionals

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden