facebook[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: bright.nl]

Facebook houdt zich niet aan de Nederlandse privacywetgeving, schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzocht de verwerking van de gegevens van 9,6 miljoen Nederlandse Facebook-gebruikers en trekt harde conclusies. Op maar liefst zeven punten heeft het sociale netwerk zich niet aan de Nederlandse wet gehouden, schrijft de AP.

Zo informeert Facebook jou als gebruiker niet voldoende over hoe je gegevens gebruikt worden, welke gegevens gebruikt worden voor advertenties en hoe Facebook je volgt buiten de website, zelfs als je bent uitgelogd.

Stomazakjes en datingsites
Zo schrijft de AP over een vrouw die, terwijl ze was uitgelogd van Facebook, via Google informatie zocht over een komende darmoperatie en de gevolgen daarvan. Haar grootste angst was dat die zou leiden tot een stoma. Toen ze weer inlogde, kreeg ze prompt een advertentie van stomazakjes voorgeschoteld, inclusief tips over hoe te vertellen over je stoma aan je (toekomstige) partner. Lees hier verder op bright.nl

 

AANLSUITENDE KENNISTIPS VOOR JURIDISCHE PROFESSIONALS INZAKE ELAW, ICT-RECHT EN PRIVACY:

Basiscursus Privacy en gegevensbescherming: de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2017
Donderdag 1 en 8 juni 2017 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
10 PO NOvA

Al heel snel treden de nieuwe Europese privacyregels in werking. Op 25 mei 2018 vinden we die regels in Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG.  Lees meer...


Actualiteiten Wet Bescherming Persoonsgegevens
Woensdag 21 juni 2017 van 10.00 tot 16.45 uur, te Leiden
5 PO NOvA
Jaarlijkse update van alle belangrijke regelgeving, jurisprudentie op het gebied van privacy en persoonsgegevens. Lees meer...


Actualiteiten opstellen & gebruiken van elektronische contracten
Maandag 19 juni 2017 van 13.00 tot 17.15 uur, te Leiden
4 PO NOvA
Wettelijke kaders + praktische toepassing elektronisch contracteren voor juristenLees meer...


Actualiteiten Software en Data-analyse overeenkomsten
Maandag 26 juni 2017 van 13.00 tot 17.15 uur, te Leiden
4 PO NOvA

Deze cursus behandelt verschillende licentiemodellen en zowel traditionele als nieuwe licentiemodellen; alsmede leerstukken zoals faillissement en mededingingsrecht. Lees meer...


Onrechtmatige perspublicaties
Donderdag 5 oktober 2017 van 09.30 tot 16.45 uur, te Amsterdam
5 PO NOvA

Studiedag Onrechtmatige Perspublicaties 2017 - 7e editie - Early bird korting tot 1juni17  Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van de onrechtmatige perspublicaties, hoe luidt de recente nationale jurisprudentie en die van het EHRM en wat betekent het in de Praktijk? Lees meer...


Het Nationale Privacycongres 2017
Vrijdag 24 november 2017 van 09.30 tot 17.15 uur
Locatie: Amsterdam, exacte locatie nog nader te bepalen.
5 PO NOvA

Dit jaar zal de Universiteit Leiden, in samenwerking met vier sprekers het Nationale Privacycongres organiseren. Het is op dit moment al mogelijk u in te schrijven. Het programma zal in de loop van het voorjaar verder uitgewerkt worden. Voor de mensen die zich inschrijven voor 1 juni 2017 ontvangen een aantrekkelijke  Early bird korting. Lees meer