Barkhuijsen nieuw[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Stibbe]

Prof.mr. T. Barkhuysen, partner bij Stibbe N.V. en deeltijdhoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, schreef samen met Willemien den Ouden de kroniek van het algemeen bestuursrecht. In deze kroniek, die is gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad, beschrijft Tom de ontwikkelingen in het algemeen bestuursrecht in de periode oktober 2016 tot en met maart 2017.

Kroniek van het algemeen bestuursrecht: oktober 2016 – maart 2017

De reorganisatie van de bestuursrechtspraak wil maar niet vlotten. Het wetsvoorstel over de organisatie van de hoogste bestuursrechtspraak werd plotseling ingetrokken, maar over mogelijkheden om desondanks te komen tot meer rechtseenheid wordt nog druk gediscussieerd.

In deze kroniek worden de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van het algemeen bestuursrecht van het afgelopen half jaar behandeld. Het relativiteitsvereiste werd echt gerelativeerd in deze kroniekperiode en ook het transparantievereiste is voor het eerst met succes ingeroepen, in beide gevallen was het argument van concurrentievervalsing van doorslaggevend belang.

Ook werd afscheid  genomen van oude doctrines op het terrein van de toetsing van besluiten op herhaalde aanvragen en de evenredigheid van beleidsregels. Ondertussen gaat de rechtsontwikkeling op diverse andere terreinen van het bestuursrecht verder. Genoeg voer voor een gevarieerde kroniek. Lees hier verder op Stibbeblog.nl


AANSLUITENDE KENNISTIPS BESTUURSRECHT VOOR JURIDISCHE PROFESSIONALS

Met o.a. Prof.mr. T. Barkhuysen, partner bij Stibbe N.V. en deeltijdhoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden.

Actualiteiten Bestuursrecht
Dinsdag 27 juni 2017 van 13.00 tot 16.45 uur, te Amsterdam (Stibbe N.V.)

3 PO NOvA, 3 PWO

Tijdens deze bijeenkomst worden de ontwikkelingen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden voor u op een rij gezet en in een breder thematisch kader geplaatst, een terugblik op hoofdlijnen, en wat dit betekent voor uw bestuursrechtpraktijk.
Klik hier voor het volledige cursusprogramma en/of voor deelname

Meer kennistips bestuursrecht voor juridische professionals
Het Leids Juridisch PAO - Universiteit Leiden organiseert jaarlijks in samenwerking met topdocenten uit de praktijk en wetenschap zo’n 50 topcursussen bestuursrecht waarmee u uw kennis aanscherpt, uw punten behaalt en uw zakelijk netwerk vergroot.
Bekijk hier het actuele cursusoverzicht bestuursrecht exclusief voor juridische professionals

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden