symposia[Door: redactie Juridisch PAO Leiden]

Het recht ten aanzien van onroerende zaken is in beweging. Wat zijn de belangrijkste toekomstige wettelijke regelingen? Hoe moet er met die regelingen in overeenkomsten rekening worden gehouden? Zowel het Europese recht als het toekomstige bestuursrecht hebben aanzienlijke gevolgen voor onroerend goed transacties.

Hetzelfde geldt voor ontwikkelingen op het gebied van digitaliteit, vernieuwing van het appartementsrecht, de Vormerkung en de algemene voorwaardenproblematiek.

Al deze ontwikkelingen en de gevolgen voor de vormgeving van onroerend goedtransacties zullen op het Congres Onroerend goed transacties in een veranderende juridische omgeving, dat plaats vindt op vrijdag 19 mei, aan bod komen.

Lees meer...

EUROPEAN BANKING AND FINANCIAL LAW PAOLEIDEN BOEKENTIP HAENTJENS[Door: redactie Juridisch PAO Leiden] 

Het Leids Juridisch PAO Boekentip van deze maand: European Banking and Financial Law, Abingdon: Routledge 2015 - M. Haentjens en P. de Gioia-Carabellese

In recent decades, the volume of EU legislation on financial law has increased exponentially. Banks, insurers, pension funds, investment firms and other financial institutions all are increasingly subject to European regulatory rules, as are day to day financial transactions.

Lees meer...

law news[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | Bron: Fd]

FD meldde op 21 maart jl. dat de ING Bank verdachte is in Nederlands strafonderzoek dat zich richt op vermoede betrokkenheid van ING  bij internationale corruptie, witwassen, het schenden van de regels voor cliëntonderzoek en het onvermeld laten van ongebruikelijke transacties.

Lees meer...

Haentjens def[Door: redactie juridisch PAO Leiden]

Vraag en antwoord met Matthias Haentjens, hoogleraar financieel recht en directeur van het Hazelhoff Centre for Financial Law, over het financieel recht, ethiek in de financiële sector en public and private regulation of financial markets.

Lees meer...

arbeidsrecht infographic[Door: redactie Juridisch PAO Leiden]

De 10 kennis-sessies die deel uitmaken van de specialisatieopleiding Arbeidsrecht zijn nu ook los te volgen. Ideaal om voor een specifiek onderwerp de kennis te actualiseren en/of verder te verdiepen.

Kennis-sessie variërend van goed werknemersschap en werkgeverschap, medezeggenschap, collectieve arbeidsvoorwaarde, einde van de arbeidsovereenkomst, ziekte en arbeidsongeschiktheid, werkgeversaansprakelijkheid & ambtenarenrecht, ww & fiscale aspecten arbeidsrecht en arbeidsprocesrecht. Lees verder om het volledige overzicht te bekijken.

Lees meer...

DeathtoStock Wired2[Door: redactie Juridisch PAO Leiden]

Op donderdag 5 oktober 2017 vindt in Amsterdam de 7e editie van de studiedag ‘Onrechtmatige perspublicaties’ plaats. Vanuit verschillende hoeken worden de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van (onrechtmatige) perspublicaties met u doorgenomen. Dit jaar zal de Universiteit Leiden in samenwerking met diverse gastsprekers de Dag van de Onrechtmatige Perspublicatie 2017 organiseren.

Lees meer...

DeathtoStock Wired6[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: wezen gaat voor schijn]

Interessant verhaal van prof. mr. B. Barentsen over het arbeidsrecht uit de praktijk: "15 maart 2017, een feest voor de democratie. De verkiezingen voor de Tweede Kamer. En er valt zeker wat te kiezen. Ook wat het arbeidsrecht betreft" 

Lees meer...

HollandQuaestor[Door redactie Juridisch PAO Leiden ism. Holland Quaestor]

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan compliance en de integriteit van een onderneming. Integriteitsrisico’s staan hoog op de agenda van bestuurders. Dit stelt eisen aan bestuurders en senior management. Om de kennis op dit vlak te vergroten heeft het Leids Juridisch PAO - Universiteit Leiden in samenwerking met Holland Quaestor diverse opleidingen ontwikkeld, waarmee u uw kennis aanscherpt, uw PE punten behaalt en uw zakelijk netwerk vergroot,

De colleges worden verzorgd door hoogleraren en experts uit het veld. Tevens erkend in het kader van permanente educatie Holland Quaestor. Voor u geselecteerd:

Lees meer...