law news[Door redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

Het Leids Juridisch PAO presenteert het geactualiseerde cursusaanbod voor juridische professionals. Van 'shorttrack’-kennis-sessies, seminars, verdiepingscursussen tot specialisatietrajecten.

Vergroot uw kennis en behaal uw punten. Download hier het handige overzicht (pdf) met ruim 100 cursussen en kennis-events op een rij

DeathtoStock Wired2[Door: redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

De schrik na van de WannaCry-ransomware zit er goed in. Hoewel Nederland grotendeels de dans ontsprong, staan de seinen op rood. De Nederlandse regering neemt haar verantwoordelijk. Maar is dat genoeg? Cybercrime wordt een steeds groter gevaar en moet op elk vlak bestreden worden. 

Ook de rol van de juridische professional is daarin relevant. Prof.dr.mr. G.J. Zwenne, Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij, Universiteit Leiden, zegt hierover: ‘Informatiebeveiliging en cybercrime zijn van toenemend belang voor bedrijven en overheden. Ook juristen die zich niet specifiek met dit vakgebied bezig houden kunnen niet meer zonder een gedegen kennis van de implicaties die een inbraak of een beveiligingsincident met zich mee brengen.’

Lees meer...

uber[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Hans Nauta - Trouw.nl]

Interessant stuk door Hans Nauta. Onlangs gepubliceerd op Trouw.nl waarin onder andere Maciej Szpunar, adviseur van het hof en hoogleraar wetgeving en economie Damien Geradin van de universiteit van Tilburg hun visie geven op deze kwestie.

Lees meer...

facebook[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: bright.nl]

Facebook houdt zich niet aan de Nederlandse privacywetgeving, schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzocht de verwerking van de gegevens van 9,6 miljoen Nederlandse Facebook-gebruikers en trekt harde conclusies. Op maar liefst zeven punten heeft het sociale netwerk zich niet aan de Nederlandse wet gehouden, schrijft de AP.

Lees meer...

DeathtoStock Wired2[Door: redactie Juridisch PAO Leiden]

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van methoden voor elektronisch contracteren. Deze vorm van contracteren is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en levert voor de juridische praktijk aardig wat vraagstukken op. Sterker nog; het gaat vaak mis.

Wat zijn de haken en ogen waar juridische professionals op moeten letten? Wat zijn de valkuilen? Wanneer komt een elektronische overeenkomst tot stand? En is deze alleen geldig met een elektronische handtekening en met welke regels moet men rekening houden?

Lees meer...

Barkhuijsen nieuw[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Stibbe]

Prof.mr. T. Barkhuysen, partner bij Stibbe N.V. en deeltijdhoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, schreef samen met Willemien den Ouden de kroniek van het algemeen bestuursrecht. In deze kroniek, die is gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad, beschrijft Tom de ontwikkelingen in het algemeen bestuursrecht in de periode oktober 2016 tot en met maart 2017.

Lees meer...

kenniskalender[Door redactie juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

Het Leids Juridisch PAO presenteert het geactualiseerde Burgerlijk recht Cursusaanbod voor juridische professionals. Van 'shorttrack’-kennis-sessies, seminars, verdiepingscursussen tot specialisatietrajecten. Vergroot uw kennis en behaal uw punten. Bekijk hier het volledige cursusoverzicht Burgerlijk recht of lees snel verder.

Lees meer...

DeathtoStock Wired10[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: ad.nl]

Facebook heeft een gevoelige nederlaag geleden. Het bedrijf moet van een rechter in Oostenrijk hatelijke posts verwijderen over politica Eva Glawischnig. De uitspraak is een overwinning voor activisten die social mediabedrijven willen dwingen om effectief op te treden tegen haatcampagnes op het internet. 

Lees meer...