DeathtoStock Wired8[Door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: nationaalrapporteur.nl]

Nederlandse gemeenten laten het te vaak afweten bij de aanpak van mensenhandel. Dat blijkt uit de Tiende rapportage mensenhandel van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, die 9 november is verschenen.

Lees meer...

Visser[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Mr-online]

Interessant stuk van Dirk Visser inzake octrooiwet uit de praktijk: 'De indirecte indirecte indirecte octrooi-inbreuk'

Lees meer...

DeathtoStock Wired3[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Is de robotrechter de ideale hulpmiddel voor overbezette rechters of verdwijnt de menselijk maat op deze manier uit de rechtszaal? Volgens voorstanders zouden machines, volgepompt met historische data, tot de ideale beslissing moeten komen.

Lees meer...

Vleggeert[Door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

De gevolgen van de Paradise Papers houden de gemoederen flink bezig. De juridisch PAO Leiden redactie spotte een interessant item waarin enkele publicaties over de Paradise Papers voor u zijn samengesteld: Jan Vleggeert, Universitair hoofddocent belastingrecht, Universiteit Leiden, in diverse media over de Paradise Papers.

Lees meer...

cursisten[Door: redactie Juridisch PAO Leiden]

Volledig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van het ondernemingsrecht én wat er komen gaat in 2018? Schrijf u nu in voor de Juridisch PAO Leiden Kennis-sessie Actualiteitendag Ondernemingsrecht op dinsdag 12 december in de Oude Leidse Sterrewacht.

Topdocenten belichten de belangrijkste ontwikkelingen die u kunt gebruiken in uw dagelijkse praktijk waarmee u volledig op de hoogte bent om het jaar 2018 tegemoet te treden.

Lees meer...

Barentsen[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Stibbe]

Interessante publicatie van prof. mr. B. Barentsen en mr. E.L.H. van der Vos over de Wnt, de laatste ontwikkelingen én impact op de praktijk. Leestip!

Lees meer...

Liefaard[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Op 24 en 25 oktober jl. vond het internationale congres plaats dat door de Raad van Europa is georganiseerd om het 25-jarig bestaan van het Verdrag inzake de rechten van de mens en de biogeneeskunde (het Verdrag van Oviedo) te vieren.

Lees meer...

willemvanboom[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

De Eerste Kamer heeft tegen een nieuwe wet gestemd die de woekerhandel in tickets voor concerten en sportwedstrijden had moeten aanpakken. De Eerste Kamer twijfelt namelijk over de effectiviteit van de nieuwe wet.

Deze twijfel is ontstaan door de inmenging van diverse deskundigen, waaronder Willem van Boom, hoogleraar burgerlijk recht.

Lees meer...