Dinsdag 6 november 2018 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
5 PO NOvA, 5 PWO

Een professionele en oplossingsgerichte aanpak in bezwaar- en klachtprocedures.

PO5  5  logo wv mediation  Schrijfunuin Button 

Toelichting

 Hand geven

De Algemene wet bestuursrecht heeft altijd al als bedoeling gehad dat problemen tussen overheid en burger op eenvoudige, informele wijze tot een oplossing worden gebracht. De praktijk is echter weerbarstig. Al vaak is aangetoond dat niet alleen de uitkomst van een procedure voor een burger belangrijk is, maar ook de weg daar naar toe. Een professionele en oplossingsgerichte aanpak kan sterk bijdragen aan een positieve waardering van uw organisatie door burgers.
Maar op welke manier kun je als jurist/juridische medewerker gebruik maken van instrumenten als een conflictanalyse en hoe kun je conflicthanteringsvaardigheden inzetten? En ook: welke juridische aandachtspunten en grenzen moet je daarbij steeds in het achterhoofd houden? Die vragen komen in deze cursus aan bod en er wordt geoefend met verschillende technieken. 
Niet alleen jouw gereedschapskist wordt deze dag uitgebreid met belangrijke vaardigheden naast jouw juridische vaardigheden, maar ook voor jouw organisatie leidt dit tot minder langlopende juridische procedures en daarom tot tijd- en kostenbesparing.

 

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden