Nieuwspagina

Suto4[Door: redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

V&A met mr. dr. Viola Sütö, advocaat bij ‘spoorkantoor’ LegalRail, specialist spoorwegrecht en mede-auteur van het Handboek Spoorwegrecht, over de belangrijkste actualiteiten, de grootste uitdagingen en valkuilen voor juridische professionals én het Spoorwegrecht Symposium dat op vrijdag 15 december plaatsvindt.

Lees meer...

 

AdriaansePC 2017 

[door:redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden] 

Wilt u hierover meer te weten komen? Wij bespreken deze en andere actuele ontwikkelingen in het staatssteunrecht op 15 december a.s. in de Actualiteiten cursus Staatssteun. U bent van harte uitgenodigd om zich nog voor deze cursus in te schrijven.

Lees meer...

Robotrechter bron trouw[Door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: dagblad Trouw & Nederlands Dagblad]

Jaap van den Herik, hoogleraar juridische informatica - Universiteit Leiden, denkt dat de computer iedere rechter kan vervangen. In een artikel van het Nederlands Dagblad zegt hij daar 100 procent van overtuigd te zijn.

Rechter Erik Koster is een andere mening toebedeeld. In het boeiende verhaal van Elleke Bal, gepubliceerd in Trouw van afgelopen zaterdag, concludeert Koster dat het nog maar de vraag is of robots ooit de rechtershamer zullen hanteren. 

Lees meer...

Logo KNBA[Door: redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

Het Leids Juridisch PAO is sinds kort een erkende NBA onderwijsinstelling en derhalve gerechtigd om cursussen met vermelding van gecertificeerde PE-uren aan te bieden.

Lees meer...

DeathtoStock Wired8[Door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: nationaalrapporteur.nl]

Nederlandse gemeenten laten het te vaak afweten bij de aanpak van mensenhandel. Dat blijkt uit de Tiende rapportage mensenhandel van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, die 9 november is verschenen.

Lees meer...

Visser[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Mr-online]

Interessant stuk van Dirk Visser inzake octrooiwet uit de praktijk: 'De indirecte indirecte indirecte octrooi-inbreuk'

Lees meer...

DeathtoStock Wired3[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Is de robotrechter de ideale hulpmiddel voor overbezette rechters of verdwijnt de menselijk maat op deze manier uit de rechtszaal? Volgens voorstanders zouden machines, volgepompt met historische data, tot de ideale beslissing moeten komen.

Lees meer...

Vleggeert[Door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

De gevolgen van de Paradise Papers houden de gemoederen flink bezig. De juridisch PAO Leiden redactie spotte een interessant item waarin enkele publicaties over de Paradise Papers voor u zijn samengesteld: Jan Vleggeert, Universitair hoofddocent belastingrecht, Universiteit Leiden, in diverse media over de Paradise Papers.

Lees meer...