Nieuwspagina

Lock 163x89[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: LeidenLawBlog]

Boeiend stuk van Pieter Kalis op LeidenLawBlog: "Unsecure Internet of Things devices and networks are increasingly problematic for the security of IT networks, telecommunications and the internet. EU regulation is lagging behind. A new US Bill may serve as an example of how to address this situation."

Lees meer...

DeathtoStock Wired5[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden]

Interessante publicatie van Jennifer van Kesteren, Jan Adriaanse en Jean-Pierre van der Rest over o.a. de persoonlijke gevolgen van faillissement. Met aansluitende kennistip insolventierecht voor juridische professionals.

Lees meer...

blog afbeelding[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Leiden Law Blog]

Boeiende blog van dr. Jan-Jaap Oerlemans over onder andere de Wet computercriminaliteit III, hackbevoegdheid en het take down-bevel, gespot op LeidenLawBlog. Met aansluitende kennistip cybercrime & cybersecurity voor juristen.

Lees meer...

Regeerakkoord 260x160[gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Leiden Law Blog]

Interessant stuk van Anne Aagten, onderwijs- en onderzoeksmedewerker en Peter Rodrigues, hoogleraar immigratierecht, op Leiden Law Blog. Met aansluitende kennistip inzake immigratierecht voor juridische professionals.

Lees meer...

privacy eLaw ICT recht[Gespot door: redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Nederland doet het vaak bovengemiddeld goed als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden. Duitsland is koploper, landen als Italië en Roemenië blijven achter.

Lees meer...

KNVIR logo[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Op 3 november 2017 zal prof. mr. Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten die de UNICEF-leerstoel kinderrechten aan de Universiteit Leiden bekleedt) in het The Hague Institute for Global Justice te Den Haag, spreken op de jaarlijkse vergadering van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor International Recht (KNVIR) over 'Access to Justice for Children'.

Lees meer...

Schermafbeelding 2017 10 09 om 11.07.06[Gespot door redactie Juridisch PAO Leiden | bron: Universiteit Leiden]

Vrijdag 29 september werd ter gelegenheid van de pensionering van mr. P.J. van Amersfoort het symposium ‘De rechtsstatelijkheid van het handelen van de Belastingdienst’ gehouden in de Lorentzzaal van de Faculteit der rechtsgeleerdheid.

Lees meer...

Digital law[Door redactie Juridisch PAO Leiden - Universiteit Leiden]

KEI, ofwel het nieuwe digitale procesrecht, is met ingang van 1 september 2017 de verplichte wijze van procesvoering voor civiele vorderingszaken met verplichte procesvertegenwoordiging in de pilot rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Voorts treedt dan in één keer een aantal wetsartikelen in werking die ook van toepassing zijn in niet-digitale procedures. Landelijke invoering van KEI voor alle rechtbanken is in 2018 voorzien.

Lees meer...