Start woensdag 31 oktober 2018 van 14:00 tot 21:30 uur, te Leiden
48 PO NOvA

Een leergang over het jihadistische terrorisme vanuit minstens drie perspectieven: de ideologische grondslag van het jihadisme, de juridische aspecten van de strijd tegen het terrorisme en terrorisme in de context van de Internationale betrekkingen en Internationaal recht. Verschillende Internationale en Nationale dillema’s zoals de mensenrechten versus veiligheid, strafrecht versus inlichtingenwerk, Realpolitik versus mensenrechten politiek, religie versus secularisme worden behandeld.

 ORDE PO 48   Schrijfunuin Button 

Toelichting

Leergang, jihadisme, terrorisme: ideologie, recht en beleid
Ideologie van het terrorisme, het mondiale aspect ervan en de juridische strijd tegen het terrorisme in Nederland, de verschijningsvormen van terrorisme en radicalisering, en de strijd ertegen in nationale en internationale context zijn de onderwerpen die oa in deze leergang zullen worden besproken. In de voorbije maanden werden talloze terroristische aanslagen gepleegd in verschillende landen. Ook Europa wordt in toenemende mate geconfronteerd met de terroristische dreiging. Wij in Leiden beschikken over juridische, criminologische expertise, en expertise met betrekkingen (ook het Internationaal recht) tot de ideologie van het jihadisme.

In deze leergang zal aan de hand van 8 bijeenkomsten (van elk 6 uur) de vraag worden beantwoord wat de ideologische grondslag van het islamitische terrorisme is. Daarnaast zal het effect daarvan op de internationale betrekkingen en de regionale verhoudingen aan de orde komen. Ten slotte zal er een aantal belangrijke strafrechtelijke uitspraken omtrent het terrorisme in Nederland worden behandeld. De leergang zal worden afgesloten met het schrijven van een paper over een onderwerp/onderwerpen die tijdens de leergang aan bod zijn gekomen. Tot slot ontvangt men zijn/haar diploma en certificaat tijdens de diploma-uitreiking en een feestelijke borrel.

Voor specifieke vragen over deze opleiding

 Willem Jan Moolenaar Lage resolutie

Mr. W-J. Moolenaar
Telefoon: 071-527 1595
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Juridisch PAO
Postbus 778, 2300 AT Leiden
(t) 071 - 527 8666 | (f) 071 - 527 7895
pao@law.leidenuniv.nl

© 2018 Juridisch Postacademisch Onderwijs Universiteit Leiden