Banner


Welkom

Het Leids Juridisch PAO verzorgt jaarlijks circa 100 cursussen die gericht zijn op advocatuur, notariaat, zittende en staande magistratuur, en bedrijfs- en overheidsjuristen. Jaarlijks verwelkomen wij ruim 2100 cursisten. De cursussen worden gedoceerd door een mix van onze Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk.


Actueel en up to date 

Schrijf u in voor de gratis emailnieuwsbrief voor het laatste nieuws en cursusupdate op uw vakgebied.

Klik hier...


The 9th International Conference on Forensic Inference and Statistics

The 9th International Conference on Forensic Inference and Statistics will take place August 19-22, 2014 at Leiden University, the Netherlands.

More information...


Conference: LAW AND PRACTICE OF ASSET SEGREGATION

The Hazelhoff Centre for Financial Law 2014 conference will address the rules that (should) govern the segregation of assets. We will focus on the situations when such rules really matter, i.e. when intermediaries or infrastructure institutions fail. 

More information...


Een greep uit ons voorjaarsaanbod:

Basiscursus Intellectuele Eigendom voor de praktijk

Donderdag 8 en 15 mei 2014 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
10 VSO/PO NOvA

In de Basisopleiding Intellectuele eigendom voor de praktijk worden de hoofdgebieden van de intellectuele eigendom behandeld. De opleiding richt zich met name op diegenen die zich tijdens hun studie niet in het intellectuele eigendom hebben gespecialiseerd. Bij uitstek geschikt voor de advocaat of advocaat-stagiaire die recentelijk of binnenkort werkzaam is in de IE-praktijk en zich op termijn daarin wenst te specialiseren en op dit moment hiervoor over onvoldoende basiskennis beschikt. De cursus legt bij kandidaten een stevig fundament van het IE-recht, maar besteedt ook aandacht aan de meest voorkomende praktische aspecten.

Lees meer...

Specialisatieopleiding Arbeidsrecht (Leerlijn 5)

Start dinsdag 4 maart 2014 van 14:00 tot 21:30 uur, te Leiden
60 PO NOvA 

Gericht op de gevorderde arbeidsrechtjurist/advocaat die zich in het arbeidsrecht verder wil specialiseren. In het programma worden belangrijke arbeidsrechtelijke onderwerpen in een bredere context geplaatst, krijgt u verdiepende inzichten en wordt u alert gemaakt op valkuilen en "do's and don'ts". De opleiding sluit af met een mondeling examen en bij goed gevolg ontvangen kandidaten een diploma. De opleiding staat onder leiding van Prof.mr. B. Barentsen.

Lees meer...

Leiden Revisited 2014

Dinsdag 9 september 2014 van 16.00 tot 21.00 uur,
Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11 te Leiden

2 PO NOvA, 2 KNB (in aanvraag)

Sinds 2006 organiseren de Vrienden van de Juridische Faculteit te Leiden (VVJF), in samenwerking met het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden, "Leiden Revisited: een middag terug in de collegebanken".

Dit najaar vindt dit zeer gewaardeerde "netwerk-evenement" plaats op
dinsdag 9 september 2014.

Blok deze datum alvast in uw agenda!!!!

Een uitstekende gelegenheid voor alumni om oud-studiegenoten en oud-docenten te ontmoeten! 

Lees meer...