Banner


Welkom

Het Leids Juridisch PAO verzorgt jaarlijks circa 100 cursussen die gericht zijn op advocatuur, notariaat, zittende en staande magistratuur, en bedrijfs- en overheidsjuristen. Jaarlijks verwelkomen wij ruim 2100 cursisten. De cursussen worden gedoceerd door een mix van onze Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk.

Vanaf 1 juli 2014 stelt de Raad voor Rechtsbijstand nieuwe opleidingseisen aan advocaten voor het mogen verlenen van rechtsbijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven. Universiteit Leiden, Juridisch PAO zal aankomend najaar (november en december) de Basisopleiding Letsel- en Slachtofferzaken organiseren.


Actueel en up to date 

Schrijf u in voor de gratis emailnieuwsbrief voor het laatste nieuws en cursusupdate op uw vakgebied.

Klik hier...


The 9th International Conference on Forensic Inference and Statistics

The 9th International Conference on Forensic Inference and Statistics will take place August 19-22, 2014 at Leiden University, the Netherlands.

More information...


Een greep uit ons najaarsaanbod:

Specialisatieopleiding Arbeidsrecht (Leerlijn 6)

Start dinsdag 3 maart 2015 van 14:00 tot 21:30 uur, te Leiden
60 PO NOvA 

Let op: In verband met het nieuwe ontslagrecht zullen het programma en de te behandelen onderwerpen van de opleiding worden gewijzigd. Zodra het gehele programma & de te behandelen onderwerpen bekend zijn, zal dit worden gepubliceerd en kunt u zich inscrhijven voor de opleiding. U kunt zich op dit moment al aanmelden als geïnteresseerde. Dit doet u door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Gericht op de gevorderde arbeidsrechtjurist/advocaat die zich in het arbeidsrecht verder wil specialiseren. In het programma worden belangrijke arbeidsrechtelijke onderwerpen in een bredere context geplaatst, krijgt u verdiepende inzichten en wordt u alert gemaakt op valkuilen en "do's and don'ts". De opleiding sluit af met een mondeling examen en bij goed gevolg ontvangen kandidaten een diploma. De opleiding staat onder leiding van Prof.mr. B. Barentsen.

Lees meer...

International Conference 25 Years CRC, 18 en 19 november 2014

International Conference 25 Years CRC, 18 en 19 november 2014

De Universiteit Leiden, afdeling Jeugdrecht, nodigt u graag uit om in november 2014 de tweedaagse internationale conferentie ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) bij te wonen.

Op de eerste dag van de conferentie wordt nagegaan wat het IVRK tot nu toe heeft gebracht en op de tweede dag wordt gereflecteerd op de vraag hoe kinderrechten beter te implementeren de komende 25 jaar. Het programma zal bestaan uit plenaire lezingen, workshops en discussiebijeenkomsten.

Deze conferentie vormt een onderdeel van de Kinderrechtenweek van maandag 17 november 2014 t/m donderdag 20 november 2014. Tijdens de Kinderrechtenweek staan een aantal verschillende evenementen op de agenda waaronder de oratie van Prof Julia Sloth-Nielsen, de Vrijheidslezing, de Kinderrechtentop, de uitreiking van het Leidse Jeugdlintje, de Internationale Conferentie en de internationale kinderrechten-pleitcompetitie voor studenten. Deze week wordt georganiseerd door UNICEF Nederland, de gemeente Leiden en  de Universiteit Leiden. De voertaal van deze conferentie is Engels. Meer informatie: www.25yearscrc.nl.

Leiden Revisited 2014

Dinsdag 9 september 2014 van 16.00 tot 21.00 uur,
Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11 te Leiden

2 PO NOvA, 2 KNB (in aanvraag)

Sinds 2006 organiseert de Leidse Rechtenfaculteit, in samenwerking met het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden, "Leiden Revisited: een middag terug in de collegebanken".

Dit najaar vindt dit zeer gewaardeerde "netwerk-evenement" plaats op
dinsdag 9 september 2014.

Blok deze datum alvast in uw agenda!!!!

Een uitstekende gelegenheid voor alumni om oud-studiegenoten en oud-docenten te ontmoeten!

Dit jaar wederom met 'American Songbook' en 'Jazz' muziek van de Bingham Boys! 

Lees meer...

Mastercourse Turnaround management

Start dinsdag 22 en 29 september, woensdag 8 en donderdag 9 oktober 2014 van 09.30 tot 21.30 uur, te Leiden

Vanaf nu zal het bedrijfsleven in een permanente staat van turbulentie verkeren. Niet als gevolg van de economische crisis maar door verdergaande technologisering en globalisering. Met name bedrijven met een lange historie zullen het moeilijk krijgen. En traditionele bedrijfstakken met hen. Hoe langer een onderneming bestaat des te moeilijker het is om diepgewortelde uitgangspunten van haar bedrijfsmodel te wijzigen. Deze context vergt nieuwe competenties voor turnaround managers. Niet langer kan worden gevaren op jarenlange ervaring en financiële focus.

De eerste leergang werd op 21 juni 2013 met succes afgesloten met een certificaat-uitreiking!

Lees meer...